Slovenija
198 ogledov

Izgubljeni papagaj Čarli priletel na balkon in rekel živjo

Izgubljeni papagaj Čarli Darja Gorjanc
Izgubljenega papagaja, o katerem smo poročali, so včeraj našli. Lastniki so presrečni! Najditelj ni želel vzeti tisoč evrov nagrade.

"Najlepše se vam zahvaljujem za objavo o našem Čarliju, ker smo ga z vašo pomočjo našli! Danes zvečer je priletel na balkon v enajstem nadstropju stolpnice za Bežigradom, rekel živjo in šel k lastniku v stanovanje. Našli so objavo na internetu in sedaj je Čarli že doma, zdrav in vesel," nam je sporočila lastnica Darja Gorjan. 

Najditelj ni želel tisoč evrov nagrade

Pagagaj vrste sivi žako je bil pri njih že enajsto leto, zato so zanj ponudili tisoč evrov nagrade. Najditelj nagrade ni želel sprejeti, saj je dejal, da ni ničesar naredil in da je papagaj sam prišel k njemu, a je lastnica vztrajala in mu nato izročila dvesto evrov. 

Čarli je pobegnil že v petek popoldan, kar pomeni, da je "v divjini" preživel štiri dni. Presenetjivo ni nič poškodovan, lastnica pa je presenečena tudi, da je letel tako visoko. Priletel je namreč na balkon v enajstem nadstropju. 

"Želim vam vse dobro in da bi še velikokrat pomagali ljudem v stiski, kakor ste meni," je še dodala Darja. Darji se zahvaljujemo za prijazno sporočilo, veseli smo, da smo lahko pomagali in da se je zgodba srečno končala. 

dezurni@zurnal24.si

Ime mu je Čarli, je 11 let star sivi žako, velik je kot golob in ima rdeč rep," je povedala. 
Komentarjev 6
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:51 28.julij 2016.

    oprostite bilo je namerno

  • banja 18:27 27.julij 2016.

    Mali sivi žako! Kar stisne me! Skoraj 30 let je bil pri nas. Govoril ko raztrgan dohtar. Lani pa ga je pobralo. Poginil je.Lastnikom srečno vrnjenega Čarlija želim še obilo zabave in veselih uric s tem pametnim ptičem.

  • kapibara 14:28 27.julij 2016.

    Čitaj..- čita..