Slovenija
22 ogledov

Izgubljeni v podzemlju

Kongresni trg Anže Petkovšek
Kongresni trg. V garažni hiši bodo uredili pomanjkljive oznake, obljubljajo na MOL. Plačevanje tudi z urbano.

Nobenih oznak ni. Parkiraš in samo upaš, da boš potem našel svoj avto,” se bralka čudi novi podzemni garažni hiši na Kongresnem trgu. Poleg tega so nas uporabniki opozorili, da so iskali blagajno, pa tudi vhodi za pešce niso označeni.

Trenutno potekajo postopki primopredaje objekta, odpravljajo se pomanjkljivosti, kamor spada tudi pomanjkljiva signalizacija, in beležijo se dodatni ukrepi, ki bodo potrebni, da bo garaža prijaznejša uporabnikom,” pojasnjujejo v službi za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana (MOL). Večjih pritožb, kot pravijo, niso prejeli, "saj so novo garažo vsi težko pričakovali, prihajajo pa predlogi za boljšo označitev".

Na MOL dodajajo, da je na vhodno-izhodnem terminalu že mogoče plačevati z urbano, na avtomatskih blagajnah pa bo to mogoče, ko bodo namestili GSM-ojačevalce.

Dodatno javno naročilo
Ker je garaža odprta od 1. julija, MOL pa je 8. julija v prostovoljnem obvestilu za predhodno transparentnost objavila, da je dan prej Gradisu skupini G oddala javno naročilo za prestavitev paviljona in ureditev rimskega vodnjaka v vrednosti 99.888 evrov (brez DDV), nas je zanimalo, ali je garažna hiša sploh že dokončana. "Je," odgovarjajo na MOL. Javno naročilo se je nanašalo na dela, ki niso bila zajeta v osnovni pogodbi z Gradisom skupino G – ta je znašala 17,7 milijona evrov z DDV.

Končni obračun bo sicer znan šele 15. septembra. Na MOL pojasnjujejo, da gre za izjemno velik projekt in da vsi udeleženci (izvajalec, nadzornik, naročnik) potrebujejo čas za pripravo, usklajevanje in potrjevanje zahtevane dokumentacije.

Komentarjev 2
  • bozena 22:16 15.julij 2011.

    test

  • jst 18:40 15.julij 2011.

    Kako pa so lahko odprli brez dokumentacije. A je vsaj za požarno varnost poskrbljeno pa zasilne izhode. Ali je bilo tudi to v drobnem tisku?