Slovenija
42 ogledov

Izgubo ustvaril, kjer se je dalo

Podjetja Damijana Jankovića Žurnal24 main
Damijan Janković. Slabi poslovni rezultati.

Bilance. Vzroke za slabe lanske rezultate je Damijan Janković pripisal dejstvu, da njegova podjetja poslujejo predvsem na finančnem in nepremičninskem trgu, na katerih so cene padale.

Lepotni salon v minusu

Damijana Jankovića smo našli v desetih podjetjih, naštevamo jih v spodnji tabeli. Večinoma so gradbena oziroma projektna podjetja. Izgubo pa so ustvarili tudi drugi:
• Hotel Jelovica Bled (“Tudi v turizmu lani ni bilo najbolje,” pravi Janković),
• Oxina, ki se ukvarja z razvojem medicinske opreme,
• lepotni salon Bodi, v katerem je Damijan Janković samo zastopnik in
• družba KLM, ki je lastnica delnic Mercatorja.

Evro dobička je ustvarila le družba Composita.

Slabo tudi na Cipru

“Pomembno je, da imajo vse družbe pozitivni kapital,” pravi Damijan Janković. Nekatera njegova podjetja so prejšnja leta poslovala z dobičkom in zabredla v izgubo šele lani.

Je ustvaril izgubo tudi v svojem podjetju na Cipru? “Predvidevate lahko, da je tudi tam podobno kot v drugih družbah,” je odgovoril Janković.

Najbolj opazna sprememba v bilancah vseh desetih družb je lansko povečanje sredstev Electe Holdinga od 7,8 na 21 milijonov evrov in za letos napovedano povečanje na 34 milijonov evrov. Prevrednotenje vključuje tudi prevrednotenje zemljišč, pojasnjuje Damijan Janković, odločitev pa je sprejel leta 2009 tudi na podlagi priporočila revizorjev, končuje starejši sin Zorana Jankovića.

Odplačilo Electe

Zakaj Electa (in ne sinova Zorana Jankovića) odplačuje dolg, ki je nastal, ko je Zoran Janković prodal podjetje sinovoma? Janković je leta 2004 prodal dve podjetji, ki ne obstojata več. Podjetji sta kupili družbi Electa Holding in Electa Inženiring, ki sta v lasti njegovih sinov. Obe Electi zato plačujeta kupnino očetu, Inženiring je odplačal večino, oziroma šest milijonov evrov, Holding pa je dolžan še okoli osem milijonov.

Komentarjev 14
  • PIKO5 22:46 17.december 2011.

    Če gledaš sliko zgoraj, ta tip ima IQ NA RAVNI KURE,KI PO GNOJU BRSKA :))

  • PIKO5 22:39 17.december 2011.

    Č

  • mzynfo 22:27 21.november 2011.

    Saj ne moreš verjeti. In ta banda srbska, namesto da bi se poskrili, si upa ukvarjati s politiko. Mater so nas nategnili leta 1991. Še vedno nas jeb.. jugoviči