Slovenija
21 ogledov

"Izjave v stilu udbovskih špicljev"

Proti Darku Njavru je na zahtevo Draga Kosa vložen predlog za kazenski pregon za Žurnal24 main
Predsednik SDS in nekdanji premier Janša je zapisnik zaslišanja predsednika protikorupcijske komisije Kosa v zvezi z zadevo Patria označil kot izjave v stilu udbovskih špicljev.

Janez Janša trdi, da je predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos Fincem izročil seznam 34 ljudi, ki naj bi bili vpleteni v afero Patria. "Namerno je sejal insinuacije na Finskem," trdi Janša, saj je bil to čas pred volitvami, ki jih je nato dotedanja Janševa vlada izgubila.

"Podobne izjave so v preteklosti dajali udbovski špiclji," je oster Janša.

Vsebino zapisnika zaslišanja Kosa pred finsko policijo aprila lani je označil za laž, napačne naj bi bile že trditve o tem, s kom Janša prijateljuje. Predsednik SDS zato pričakuje, da bo tožilstvo sprožilo ustrezne postopke zoper Kosa, sicer bo Janša "prisiljen poseči po civilnopravnih sredstvih".

Kos vsebine zapisnika, ki ga je objavilo današnje Delo, ne želi komentirati, potrdil je le, da ima časnik kopijo. "Rečem lahko samo, da vse, kar sem navajal na zaslišanju, temelji na uradnih zabeležkah komisije in na dokumentih komisije, ki jih je pridobila komisija," pravi Kos.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.