Slovenija
42 ogledov

Izjavo ministra Klemenčiča župan Jankovič razume kot neposredno grožnjo

Zoran Janković Saša Despot
Pravosodni minister Goran Klemenčič s tako izjavo po Jankovićevem mnenju samo še stopnjuje pritisk javnosti, hkrati pa zavrača argumentirano soočanje in ga banalizira na raven resničnostnega šova.

"Izjavo gospoda Klemenčiča razumem kot neposredno grožnjo, ki kaže na to, da je pravosodni minister znova prestopil mejo spoštljivosti in se postavil v vlogo razsodnika," je v sporočilu, ki so ga poslali z Mestne občine Ljubljana, pojasnil ljubljanski Zoran Janković.

Pravosodni minister Goran Klemenčič s tako izjavo po Jankovićevem mnenju samo še stopnjuje pritisk javnosti, hkrati pa zavrača argumentirano soočanje in ga banalizira na raven resničnostnega šova.

Klemenčiča pozval na televizijsko soočenje

Janković je po v četrtek objavljeni odločitvi vrhovnega sodišča, da se zaključno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) iz leta 2013 o njegovem premoženjskem stanju odpravi, na novinarski konferenci izrazil željo po televizijskem soočenju s Klemenčičem, ki je v času izdaje poročila vodil KPK, da bi lahko njune argumente slišali tudi državljani.

Zahteval je tudi, naj KPK preveri sum tveganja korupcije pri Klemenčiču, in napovedal, da bo odvetniško družbo Čeferin, ki ga zastopa, prosil, naj preveri morebitne možnosti za kazenski pregon Klemenčiča, in sicer "najmanj za nevestno delo".

Klemenčič: "Na ta nivo se ne bom spuščal"

Klemenčič je v izjavi za medije ob robu četrtkovega zasedanja DZ na Jankovićeve zahteve, naj KPK preveri sum tveganja korupcije pri njem, odgovoril: "Če so za to podani razlogi, lahko to vedno storijo." Na Jankovićev poziv k televizijskemu soočenju pa je odvrnil, da se na ta nivo ne bo spuščal. Slovenija po njegovih besedah ne potrebuje resničnostnih šovov in "nekih soočenj župana, ki je v več predkazenskih in kazenskih postopkih, z ministrom za pravosodje, ampak potrebujemo zakonodajo in hitrejše delovanje organov odkrivanja in pregona".

Česa se Jankovič boji ?

Minister je tudi dodal, da se je paradoksalno Jankovićeva novinarska konferenca odvijala, ko so poslanci v parlamentarni dvorani "soglasno podpirali spremembe kazenskega zakonika, ki dviguje kazni za korupcijo in uvaja strožje kazni in strožje elemente kaznivega dejanja davčne zatajitve". "Torej lahko gospoda Jankovića vprašate, če se kaj boji," je Klemenčič dejal v preddverju parlamentarne dvorane.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • h3o 12:02 12.julij 2015.

    mar ni ta parkirninar tisti, ki je dovolil gradnjo islamske đamije v glavnem mestu slovenije??

  • encijan 08:03 12.julij 2015.

    Pa mi še ti nastavi. Kar naj te!

  • dragec 22:58 11.julij 2015.

    Zoki, jebi SSDSS ovce v občinskem svetu