Slovenija
13 ogledov

Izkoristite poletni vikend

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vikend. Uživali bomo v soncu in precej visokih temperaturah. Načrte bi nam utegnile prekrižati občasne plohe.

Po ohladitvah od začetka meseca so pred nami topli dnevi. Kljub temu pa lepo vreme ne bo zdržalo do konca meseca. Sicer pa pravijo, da pretoplo vreme maja obeta medlo poletje. In kaj lahko pričakujemo konec tedna?

Več o vremenski napovedi si lahko pogledate na našem vremenskem portalu.

"V petek bo spremenljivo oblačno, predvsem v popoldanskih urah pa bomo deležni ploh. Ob morju bo še vedno suho. Sobota in nedelja bosta precej bolj poletni, saj bodo temperature dosegle do 25 stopinj Celzija. Ploh in neviht proti večeru ne moremo izključiti," pravi Uroš Strajnar, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje.

Poletno vreme do srede prihodnjega tedna
"Ponedeljek bo zelo lep, brez padavin. Temperature se bodo dvignile tudi do 27 stopinj Celzija. V torek bo vreme precej podobno, v sredo pa lahko spet pričakujemo nevihte. Od srede naprej nas ponovno čaka spremenljivo vreme s padavinami," je dodal Strajnar, ki pravi, da pravega poletnega vremena po vsej verjetnosti ne bomo dočakali tako hitro.

"Trenutno napovedi niso take, da bi lahko pričakovali zelo visoke temperature. V kratkem ne kaže na kakšno večjo vročino," dodaja Strajnar. Kljub prvim znakom poletja tega očitno ne bo tako hitro na spregled. Še za kakšen teden ali dva se bomo morali sprijazniti z deževnim vremenom in nenadnimi ohladitvami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.