Slovenija
19 ogledov

Izkupiček od prodaje sveč onemoglim

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Na Žalah že sedmo leto organizirajo dobrodelno prodajo sveč. Letos bodo izkupiček namenili Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana.

Do sedaj so Žale Javno podjetje izkupiček dobrodelne akcije namenili zvezam Europa donna, Sonček, Zvezi prijateljev mladine, fundaciji Naj bo otrok, Medgeneracijskem društvu za kakovostno starost Ljubljana in zavodu Varna pot.

Denar za Zavod za oskrbo na domu Ljubljana
Dobrodelna prodaja sveč bo organizirana do vključno 2. novembra na dobrodelni stojnici pred cerkvijo Svetega Križa na Plečnikovih Žalah. Zbrana sredstva bodo tokrat podarjena Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana, ki bodo denar porabil za nakup koles. Kolesa bodo dobili zaposleni, ki izvajajo oskrbo na domu. Na Žalah pričakujejo, da bodo zbrali okoli 3.000 evrov.

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana skrbi za dvig kakovosti življenja starejših, bolnih in invalidnih oseb, ki živijo doma. Poleg oskrbe na domu izvajajo tudi storitev varovanja na daljavo za občine Ljubljana, Kranj in Jesenice. Storitev je namenjena osebam, ki živijo same; v primeru stiske jim preko posebnega telefona z rdečim gumbom nudijo nujno pomoč. Dežurna služba zavoda, ki klic sprejme, prepozna podatke klicatelja in poskrbi, da pomoč, ki jo potrebuje pride do njih.

Cene sveč po Sloveniji se sicer gibljejo v naslednjem razponu:

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.