Slovenija
28 ogledov

Izkušnje partizanov koristne za vlado

Slovenija 18.03.2013 Roman Jakic kandidat za ministra za obrambo, pred pristojni Saša Despot
Minister za obrambo Roman Jakič: Odločitev za oboroženi odpor proti okupatorju v drugi svetovni vojni je bila prelomna in podlaga za kasnejšo samostojno Slovenijo.

Jakič je v govoru na slovesnosti ob 70. obletnici ustanovitve 10. slovenske narodnoosvobodilne udarne brigade Ljubljanske in drugih partizanskih enot na Golem nad Igom med drugim dejal, da je bila odločitev za oboroženi odpor proti okupatorju v drugi svetovni vojni prelomno dejanje in podlaga za to, da je Slovenija pozneje prek preizkušnje v osamosvojitveni vojni lahko postala samostojna in suverena država.

Koristne izkušnje

Borcem iz narodnoosvobodilnega partizanskega boja je dejal, da so njihove izkušnje za člane vlade dragocene in koristne pri prizadevanju za izhod iz krize, in izrazil prepričanje, da bodo v teh prizadevanjih uspeli, tako kot so v zmago nad okupatorjem verjeli borci.

Zbrane so nagovorili tudi župan občine Ig Janez Cimperman, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković ter član sveta Zveze Združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in član vodstva omenjene brigade Marko Vrhunec. Slovesnosti so se med drugimi udeležili tudi župani sosednjih občin in predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Janez Stanovnik.

 
Komentarjev 5
  • Pero Alea 07:08 08.september 2013.

    A je sploh še kdo normaln. Vse kar znajo je hodit na proslave. Bravo . To nas bo rešil iz krize.

  • sprehajalec 00:43 08.september 2013.

    Bedak neumen. Nabirajo poceni točke, vsi po vrsti. Tolk kot je ta tip strank zamenjal, jih ni niti Melita Župevc. Tip bi bil 70 let prej gladko ob glavo, če bi tekel od Nemvcev, k partizanom, pa spet k ta ...prikaži več belim, pa potem k domobrancem. Bednik, in naj se sramuje tisti, ki bo tegale še kdaj volil in naj bo večno prekleta roka, ki mu bo podpisala penzijo. Za to, kar je delal v življenju.

  • gornik 23:23 07.september 2013.

    Jakić razmišlja, da bo isto, kot ob koncu vojne ,drugače misleče likvidirati, to bi mu odgovarjalo, bodite prekleti.