Slovenija
19 ogledov

Izlet za četrt milijona

Kongresni trg, Janković Boštjan Tacol
Zoran Janković. Ker želi biti premier, bodo Ljubljančani plačali še ene volitve.

Lanske lokalne volitve so Mestno občino Ljubljana (MOL) stale 383 tisoč evrov; še skoraj enkrat toliko bi jo, če bi bil Zoran Janković za župana izvoljen šele v drugem krogu, pojasnjujeta Urša Otoničar, načelnica oddelka za finance in računovodstvo, in Matjaž Bregar, direktor službe za organiziranje dela mestnega sveta. V lanskem proračunu MOL je bilo zato za volitve rezerviranih 670 tisoč evrov.

 

Ambicije ostanejo

Ker se je Janković po enem letu novega županskega mandata odločil za izlet v nacionalno politiko, saj želi biti premier in bo kandidiral za poslanca, bodo po vsej verjetnosti v Ljubljani nadomestne županske volitve, saj funkciji župana in poslanca nista več združljivi.

Na vprašanje, ali bodo te volitve stale približno enako kot lanske lokalne, so na MOL odgovorili: "Strošek izvedbe volitev bi se zmanjšal na postavkah objave kandidatov, tiska glasovnic in razglasov za mestni svet ter svete četrtnih skupnosti." Po naših izračunih na podlagi zaključnega računa MOL za leto 2010 bi to pomenilo, da bodo volitve stale okoli 250 tisoč evrov. Če Ljubljančani novega župana ne bi izvolili v prvem krogu, pa celo okoli pol milijona evrov.

Komentarjev 11
  • privat 20:03 11.november 2011.

    počakajmo da vidimo Ljubljano kako se duši v dolgovih...

  • Žurnalček 17:08 11.november 2011.

    Tisti , ki razumemo povedano, vemo od kje je premoženje in kako je nastalo. Tisti , ki pa tega nočejo, pa pišejo kljub jasni in glasni obrazložitvi , raznorazna vprašanja. Plača ZJ je 4800€ bruto, kar je verjetno najmanjša ...prikaži več plača katerokoli župana za 16 urno delo in to ne v občini Zg. Kungota, ampak v mestu z 500.000 prebivalcev in še to na zadovoljstvo absolutne večine. In kaj je danes v krizi najboljše priporočilo za opravljeno dosedanje delo . Če tega ne veš prečitaj še enkrat ta tekst , ne tvoj.

  • Žurnalček 13:58 11.november 2011.

    ZJ ne bo nikoli poslanec v skupščini, ker biti poslanec, je za njega je isto kot biti v penziji, to si pa že niti zaradi samemega temparamenta , ne bo in ne more privoščiti. Zato se ne bojte za denar ...prikaži večdenar . Samo če bo stranka dobila večino z koalicijami bo premijer, drugače se bo odrekel poslanskemu sedežu in ostal na naše zadovoljstvo župan.