Slovenija
30 ogledov

Izločitev dokazov Janše ne moti

Za dobavo oklepnikov Patria Ministrstvu za obrambo je odgovoren Rotis, zastopnik Žurnal24 main
Odvetnik Janeza Janše Franci Matoz je potrdil, da sta naslednji dve obravnavi v zadevi Patria preklicani. Janša se zoper sklep za izločitev dokazov ni pritožil.

Naslednji dve obravnavi, razpisani za 17. in 24. oktober, sta preklicani. Matoz ocenjuje, da se s preklicem omenjenih dveh obravnav proces seli globoko v čas neposredno pred volitvami, na kar namigujejo tudi nekateri spletni portali.

Odvetnik Janše Franci Matoz je dejal, da se Janez Janša ni pritožil zoper sklep sodišča, s katerim je to zavrnilo zahtevo za izločitev večjega dela dokazov. V spisu po Matozovih besedah ni nobene listine, ki bi jo bilo mogoče kakor koli šteti kot dokaz proti Janši.

Na sodišču spet novembra

Z Okrajnega sodišča v Ljubljani so sporočili, da je sojenje prestavljeno, ker je bil spis predložen Višjemu sodišču v Ljubljani, ki bo reševalo pritožbe zagovornikov zoper sklep okrajnega sodišča o zavrnitvi predlogov za izločitev dokazov.

Stranke v postopku so že obvestili, da so določeni datumi novih narokov, in sicer za 21. in 28. novembra ter za 5., 12. in 19. decembra letos. Ob tem sodišče "odločno zavrača namigovanja, da je sojenje namenoma padlo v čas pred volitvami, da bi se s tem vplivalo na izide volitev".

Predsednica okrajnega sodišča Vesna Pavlič Pivk je zapisala, da sta bila prva naroka glavne obravnave, ki sta bila določena za 5. in 12. septembra, razpisana že 8. avgusta. "Kasnejši naroki pa so bili preklicani izključno iz razloga zahtevane izločitve dokazov in sodnice, o čemer mora zaradi vloženih pritožb zagovornikov zoper prvostopenjski sklep sedaj odločiti Višje sodišče v Ljubljani".

Zahteva za izločitev dokazov

Odvetnik Ivana Črnkoviča Dejan Marković je sredi septembra vložil zahtevo za izločitev velikega dela dokazov v zadevi Patria, zahtevo pa je pozneje dopolnil tudi Janšev odvetnik Matoz. Oba namreč menita, da nekateri dokazi v preiskavi Patria, pridobljeni v Avstriji in na Finskem, niso bili pridobljeni v skladu z ustavo in konvencijo o človekovih pravicah.

Sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani Barbara Klajnšek je zahtevo v začetku oktobra zavrnila, zoper zavrnitev pa sta se pritožila odvetnik Walterja Wolfa Andrej Kac in Črnkovičev odvetnik Marković.

Komentarjev 1
  • privat 19:38 15.oktober 2011.

    kot da bo nekaj privedlo do zaključkov in nato da bo vse to koga obsodilo?? Haloo to je Slovenija..dežela kjer je samo revež kriv...ali pahorjeva dežela,Kučanland,...