Slovenija
9 ogledov

Izmaknil ji je 80 evrov

slovenija 11.01.11 denar, placevanje z gotovino, euro, denarnica, foto: nik rova Nik Rovan
Pristopil do starejše gospe in jo prosil za menjavo 100 evrov.

Neznani moški je včeraj okoli 10. ure na Partizanski cesti v bližini bivše vojašnice v Škofji Loki pristopil do starejši gospe in jo z razlogom, da bo kupil sveče, prosil za menjavo 100 evrov v manjše bankovce. "Pri tem je izkoristil njeno nepazljivost in ji odtujil 70 evrov gotovine," je pojasnil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Priložnostne tatvine so pogostejša kazniva dejanja, storilci pa so po Kosovih besedah tudi čedalje bolj predrzni. "S preventivnim ravnanjem lahko posamezniki že sami precej zmanjšajo priložnosti za izvršitev kaznivih dejanj. Neznanim ljudem naj ne menjajo denarja, v javnosti naj tudi ne razkazujejo kartic ali drugih vrednejših predmetov. Pri dvigovanju gotovine na bankomatih, bankah ali poštah naj bodo pozorni na osebe, ki jih opazujejo ali jim sledijo, denar in dokumente naj imajo pri sebi na ustreznih mestih (v notranjem žepu ali okoli pasu), predvsem zaradi žeparjev. Stvari naj ne  puščajo brez nadzora na mestih, kjer so nepridipravom lahko dostopne," svetuje Kos. Če kljub vsemu postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.