Slovenija
36 ogledov

Izmuzljivi ponudniki

Kot je pojasnil psihiater Bernard Spazzapan, ki dela z zasvojenci z igrami na sr Žurnal24 main
Igre na srečo. Popolna blokada tovrstne spletne ponudbe ni mogoča.

 

Za sistematizacijo. Ne na lastne stroške. V novogoriškem zdravstvenem domu, ki krije vse stroške ambulante za zdravljenje bolezni zasvojenosti, so prepričani, da bi država morala zbrati okrog 500 tisoč evrov na leto za sistemsko zdravljenje zasvojenosti z igrami na srečo v treh centrih.

 

Problem pri spletnih igrah na srečo je, da so danes dostopne že komurkoli in kjerkoli prek prenosnega telefona ter da so njihovi ponudniki izmuzljivi in iznajdljivi, tako da je popolna blokada tovrstne ponudbe skoraj nemogoča. Prav zaradi tega niti v Sloveniji niti v Evropski uniji (z izjemo sedmih držav, ki so spletne igre na srečo prepovedale), še ni povsem jasno, kako to področje res učinkovito regulirati,” so na včerajšnji predstavitvi priročnika z naslovom Zasvojenost s spletnimi igrami na srečo ugotavljali v novogoriškem obrtnem domu.

Najstarejši ima 83 let
Vodja novogoriške ambulante za zdravljenje bolezni zasvojenosti, psihoterapevt Miha Kramli, je povedal, da so razmere na tem področju bolj dramatične, kot si mislimo. Lani so imeli v terapiji 72 ljudi s tovrstnimi težavami, letos pa se jim jih je pridružilo že nekaj deset. Ker je novogoriška ambulanta edina tovrstna v Sloveniji, prihajajo ljudje iz vseh koncev države.

Pojasnil je, da v ambulanti obravnavajo pacienta, starega 12 let, najstarejši pa ima 83 let, tako da populacije, ki bi bila tovrstni obliki zasvojenosti bolj izpostavljena, ni več.

Ne gre le za navadne igre na srečo, ampak za celo vrsto stav, in prav je, da tisti, ki sprejme pacienta s takšnimi težavami, vsaj malo ve, za kaj gre,” je o pomenu priročnika povedal eden od avtorjev, psihiater Bernard Spazzapan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.