Petnajst gostinskih lokalov bo od danes do nedelje po enotni ceni šest evrov ponujalo pedoče (ali klapavice) na buzaro, poleg tega pa še različne druge specialitete iz teh prepoznavnih školjk. Gre za akcijo Zjutraj v morju, opoldne na krožniku, v okviru katere že tretjič organizirajo teden domačih pedočev. Za ta namen so se povezali izolsko turistično združenje, občina ter turistična, gostinska in prehrambna podjetja. Suzana France iz podjetja Prosub, ki goji pedoče, je poudarila, da so zahvaljujoč omenjeni akciji kakovost domačih školjk prepoznali tudi gostinci in gostje, saj se jim je prodaja povečala.
Marca več nočitev
Izolski hoteli so bili januarja in februarja za 12 odstotkov manj zasedeni kot v istem obdobju lani. Za marec pa v turističnem združenju pričakujejo vsaj tisoč nočitev več kot lani v istem času. Napovedujejo tudi tabličnoračunalniško aplikacijo za turistične informacije in 20 tisoč izvodov zemljevida Izole.