Slovenija
6 ogledov

Izplačali bodo 20 milijonov evrov

železniki poplave Žurnal24 main
Zavarovalnica Triglav bo na območjih, ki so jih prizadele poplave, izplačala za približno 20 milijonov evrov škode. Sprememb pri zavarovanjih za zdaj ne načrtujejo.
 
 

Celotna škoda, ki jo bo izplačala Zavarovalnica Triglav, bo na vseh treh področjih (v območnih enotah Celje, Kranj in Nova Gorica) približno 20 milijonov evrov.

Andrej Kocič, Triglav

 
Pričakovanja Zavarovalnice Triglav o višini škode, ki jo je povzročilo neurje 18. septembra, so bila po besedah predsednika uprave Triglava Andreja Kociča pravilna.

Zavarovalnica je po njegovih besedah zabeležila 5000 prijav škod in jih doslej likvidirala, torej končala in izplačala, več kot 70 odstotkov. Na območju Gorenjske so zabeležili približno za osem milijonov evrov oziroma 40 odstotkov skupno ocenjenih škod in 2500 prijav, na Goriškem za 1,5 milijona evrov škode oziroma 100 prijav, na Celjskem pa približno za 10,5 milijona evrov škode oziroma približno 2400 prijav, je povedal direktor premoženjskih škod v Triglavu Iztok Žgavc.

Škoda je najbolj prizadela območja, kjer zavarovalnica beleži visoke, nadpovprečne tržne deleže, je spomnil Kocič. "Na območju Železnikov je delež Triglava približno 80-odstoten, " je ponazoril. Ob tem je ocenil, da bodo takšni dogodki ljudi tudi spodbudili in bo takšnih zavarovanj v prihodnosti več. "Ljudje pa so se premalo ustrezno zavarovali," je menil predsednik uprave največje slovenske zavarovalnice.

Kocič je še poudaril, da je šlo v tem primeru za izjemni dogodek tako v smislu zneskovnega obsega kot množičnosti. "Gre za največjo posamično škodo doslej," je ocenil, a poudaril, da je zavarovalnica na takšne dogodke pripravljena s primerno razpršitvijo in pozavarovanjem. "Naše osnovno poslanstvo pri tem je, da pri takšnih dogodkih čim prej izpolnimo svoj del zavarovalne pogodbe," je dejal.

Podobne stvari se bodo po njegovem mnenju v prihodnje dogajale še pogostejše in bodo bolj uničujoče. "Vendar se zaradi konkretnega dogodka naša ponudba ne bo spremenila," je zagotovil. Glede cen sledimo trendom v Evropi in na kratek rok ne bo sprememb, je menil. "Če pa bo prišlo do občutnih sprememb v prihodnosti, je možno, da bo prišlo tudi do določenih sprememb v zavarovalnem kritju, " je povedal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.