Slovenija
134 ogledov

Izplačilo za 
fantomski spot

Spot Vzajemna Diagnoza, za katerega je Aver odštel 108 tisoč evrov, smo zaman is Žurnal24 main
Vzajemna. Izredni upravitelj Kidrič podrobnosti ne razkriva, ker dela revizijo.

Podjetno. Boštjan Aver je v zadnjih desetih dneh na prestolu Vzajemne podpisal posel, vreden 108 tisoč evrov, tudi družbi Lunik in ji ga tudi plačal.

Vse v devetih dneh

“Vsaj desetkrat predrago!”
Cena. “Cene take oglaševalske akcije se gibljejo med osem tisoč in 18 tisoč evri,” strošek, ki ga je Vzajemna plačala za akcijo Diagnoza, komentira direktor ene od oglaševalskih agencij.
Bilanca. Družba Lunik, ki je v lasti Janeza Lunika, je imela lani le 193 tisoč evrov prihodka. Posel z Vzajemno, ki ga je opravila v devetih dneh, ji je tako prinesel več kot pol letnega prihodka.

Vzajemna je pri tem podjetju zadnji dan septembra 2009 naročila oglaševalsko akcijo Vzajemna Diagnoza (izdelavo treh TV spotov, radijskega spota in posterjev za poslovalnice). Devet dni pozneje, natančno na dan, ko je nadzorni svet z mesta predsednika uprave razrešil Averja, pa je ta že podpisal račun, da se družbi Lunik nakaže 75.600 evrov, to je “drugi del plačila v višini 70 odstotkov cene”. Jani Lunik, direktor Lunika, podrobnosti sodelovanja z Vzajemno včeraj ni želel pojasnjevati, ker da je na dopustu.

Zadeva pod lupo revizorjev
“Sodelovanje s podjetjem, ki ga omenjate, je v tem času predmet ene izmed revizij, ugotovitve pa bodo po končanem postopku predane v pravni pregled,” pa je bilo vse, kar so odgovorili z Vzajemne. Izognili pa so se vprašanju, ali je v teh devetih dneh Lunik Vzajemni tudi že izročil spote. Pogodba namreč jasno določa, da se drugi del denarja nakaže ob predaji materialov.

“To je neverjetno”

55 odstotkov lanskih prihodkov je podjetje Lunik zaslužilo na Vzajemni, in to z delom pičlih devetih dni.

“Da bi celotno akcijo izdelali v devetih dneh, je skoraj neverjetno, razen če so bili za vse vnaprej dogovorjeni,” je dejal direktor ene izmed oglaševalskih agencij. Prav tako nam z Vzajemne niso odgovorili, kolikokrat in kje so bili spoti predvajani ter ali je Lunik posel z Vzajemno dobil, ker je bil najugodnejši ponudnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.