Slovenija
19 ogledov

Izpolnjujejo pogoje

Franc %C5%BDnidar%C5%A1i%C4%8D Žurnal24 main
Trije poslanci, ki so napovedali oblikovanje nove poslanske skupine Solidarnost, izpolnjujejo pogoje.

"Poslanci izpolnjujejo pogoje za ustanovitev poslanske skupine nepovezanih poslancev," je pojasnil predsednik državnega zbora Pavel Gantar.

Vlogo bodo sicer morali dopolniti. Dostaviti morajo še eno pristopno izjavo. Ta se bo, kot so trije poslanci – Andrej Magajna, Franc Žnidaršič in Vili Rezman – napovedali že pretekli teden, imenovala Solidarnost.

Rezman in Magajna sta pristopni izjavi že podala. Žnidaršič pa je odsoten – službeno se mudi v Mehiki –, zato njegovo pristopno izjavo še čakajo. Tako na današnji izredni seji državnega zbora najverjetneje še ne bodo mogli delovati kot poslanska skupina, razen če do začetka seje ob 15. uri dobijo še Žnidaršičevo pristopno izjavo.

Ne bo novih zaposlitev

Kot poslanska skupina bodo imeli več časa za razpravo, lahko bodo prijavili dopolnila v tretji razpravi, dobili bodo sekretarja, strokovnega sodelavca itd. Njihova moč in vpliv bosta tako večja.

Novih zaposlitev zaradi ustanovitve poslanske skupine, tako Gantar, ne bo. Potrebe bodo poskušali zapolniti z lastnimi viri.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.