Slovenija
239 ogledov

Izposoja za 20 evrov

sport 24.01.13. priprave na zlato lisico, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Smučarsko opremo kupite, če veliko smučate. Izposoja je smiselna predvsem pri otrocih.

"Nekdo, ki smuča zelo redko, recimo do trikrat na sezono, se mu opremo zagotovo bolj izplača izposoditi. Sicer pa je opremo najbolj smiselno kupovati na smučarskih sejmih ali na razprodajah," pojasnjuje Blaž Lešnik, predsednik in direktor Smučarske zveze Slovenije.

Spremljajte razprodaje

Za nakup celotne smučarske opreme, od smuči, palic do rokavic in kombinezona, po naših izračunih potrebujete najmanj 600 evrov. Nove smuči stanejo od 199 evrov, smučarski čevlji od 90 evrov, palice od 18 evrov, čelada za odraslega od 50 evrov, očala od 35 evrov, rokavice od 25 evrov in to je le del smučarske opreme. Glede na akcije in razprodaje jih lahko kje kupite tudi ceneje.

Pozor na ohranjenost

Opremo lahko kupite tudi na sejmih rabljene smučarske opreme, kjer je največja ponudba otroške smučarske opreme. Cene so zelo različne, odvisne od sposobnosti pogajanja, vendar najmanj 30 odstotkov nižje kot v trgovini. Pri nakupu rabljenih smuči je bistvena njihova ohranjenost. "S tem mislimo na morebitne poškodbe drsne ploskve, obrušenost robnikov ..., paziti pa moramo tudi, da smuči niso zvite po svoji vzdolžni ali prečni osi oziroma kakorkoli drugače poškodovane," pojasnjuje Lešnik.

Ne izposojajo si oblačil

Kot so nam povedali izposojevalci smučarske opreme, si smučarji največkrat hkrati izposodijo smuči, smučarske čevlje in palice, otroci pa še čelado. "Prednost pri izposoji smuči je vsekakor ta, da so redno servisirane. Smiselna je tudi pri otrocih, ki želijo zgolj poskusiti smučati," pravi Zdenko Čobec iz Športnega centra Pohorje. Zelo malo je izposoje oblačil, očal in rokavic. "Dobro je, če imate vso opremo svojo, razen morda smuči. Vsekakor je najpomembneje, da imate svoje smučarske čevlje. Zagotovo bo smučarski občutek boljši tudi, če imate svojo čelado, smučarska očala in rokavice," še pojasnjuje Lešnik.

Cene niso enotne

Cena izposoje opreme je od smučišča do smučišča drugačna. Odrasli boste za enodnevno izposojo smuči, smučarskih čevljev in palic na Mariborskem Pohorju odšteli od 24 do 35 evrov, na Rogli pa 20 evrov. Na Krvavcu boste za standardni smučarski paket plačali 20 evrov, za očala vam bodo zaračunali pet evrov, prav tako za rokavice. V Kranjski Gori, kjer je več izposojevalcev opreme, boste za izposojo smuči pri enem od njih odšteli od 11 do 21 evrov, za čelado, palice in smučarska očala boste odšteli po tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.