Slovenija
23 ogledov

"Izpuščali strupene vode in molčali"

Ekološka iniciativa želi pridobiti verodostojne podatke o onesnaževanju okolja. Žurnal24 main
Pinus. Ekološka iniciativa s kazensko ovadbo nad družbo. Župan meni, da iščejo publiciteto.

“Na tožilstvo smo zoper Pinus vložili kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja oziroma kateregakoli drugega kaznivega dejanja,” pravi Marjan Lah, predsednik Ekološke iniciative Rače. V ovadbi se sklicujejo na zapisnik občinskega sveta iz leta 2008 in navajajo, da je navedena družba na čistilno napravo pošiljala strupene, kisle vode. Dodajajo, da je o vseh teh početjih družba molčala ter občino in občane (tudi domačine, ki so bili ali so tam zaposleni) zavajala.

Občina ima pregled
Branko Ledinek, župan Občine Rače - Fram, pojasnjuje, da se očitki nanašajo na tri leta star incident, in meni, da iniciativa išče publiciteto. Poudarja, da se je odnos Pinusa do lokalne skupnosti bistveno spremenil: “Na občini imamo zdaj dostop do meritev odpadnih vod, ki se zlivajo v čistilno napravo in so v dovoljenih mejah.”

Prvi mož Pinusa Andrej Andoljšek z ovadbo še ni seznanjen, zato je ne komentira, poudarja pa, da je skrb za varovanje podatkov med temeljnimi vrednotami podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.