Slovenija
2373 ogledov

Izredna novica: poškodovana plinska cev, poteka evakuacija

vaja reševanje gasilci evakuacija Ljubljanski grad napad Saša Despot
V Orehovljah poškodovana plinska cev, območje zaprto, poteka evakuacija.

V Orehovljah je poškodovana plinska cev, območje je zaprto, poteka evakuacija. Policija je ljudi pozvala, naj upoštevajo navodila pristojnih na kraju. Otroci na bližnji osnovni šoli zaradi varnosti trenutno ostanejo v šoli, so še sporočili policisti. 

Ob enih so dodatno sporočili, da je plin zaprt ter da bodo gasilci začeli z merjenjem. Trenutno je evakuiranih okoli 10 oseb, prepovedana je uporaba odprtega ognja. Dostop na kraj za nepooblaščene je prepovedan.

Ob dveh so sporočili, da se intervencija končuje. "Na območju, ki je sicer delovišče, ni več nevarnosti. Plin je zaprt. Okoliščine kažejo, da je prišlo do poškodbe na napeljavi med delom s strojem. Evakuirani prebivalci se bodo v kratkem lahko začeli vračati na domove. Prav tako se bo v kratkem znova odprla šola in tudi cesta. Na napeljavi bo izvedena sanacija," so sporočili s kranjske policijske uprave. 

Pri poškodbi plinovoda ne gre za kaznivo dejanje, so še dodali. 

To je bil že tretji primer puščanja plina iz plinovoda na Gorenjskem v nekaj dneh. Intervencija od ponedeljka poteka v naselju Za jezom v Tržiču, zaradi česar je zaprta lokalna cesta od Raven naprej. Pred tednom dni pa je zaradi uhajanja plina v Britofu pri Kranju prišlo celo do eksplozije.

V Tržiču danes z delom nadaljujejo tudi kriminalisti, ki preverjajo okoliščin uhajanja plina. Evakuirani stanovalci dveh hiš, kjer so zaznali povečane koncentracije plina, pa začasno ostajajo pri sorodnikih in znancih, nekaj jih je občina namestila tudi v turistične kapacitete. "Pokazali smo, da smo na takšne dogodke pripravljeni in da smo solidarna skupnost," je poudaril Sajovic.

V Britofu pri Kranju pa danes strokovnjaki opravljajo meritve, na podlagi katerih se bodo odločili, kako naprej, je povedal poveljnik civilne zaščite Mestne občine Kranj Sašo Govekar.

Več sledi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.