Slovenija
21 ogledov

Izredna odpoved ni uspela

Mohor Bogataj, župan Kranja Nik Rovan
Kranj. Uslužbenec mestne uprave po uspešni pritožbi obdržal redno zaposlitev.

Pritožba. Višji referent v Projektni pisarni, ki mu je kranjska mestna uprava marca izročila sklep o izredni odpovedi, ostaja v rednem delovnem razmerju. “V skladu z odločitvijo Komisije za pritožbe iz delovnega razmerja pri Vladi Republike Slovenije se sklep o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi odpravi,” so potrdili pri mestni upravi.

Vodstvo je višjemu referentu očitalo kršitev obveznosti iz delovnega razmerja, ki naj bi kazala vse znake kaznivega dejanja, zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic in nevestnega dela. Za kakšno kršitev konkretno naj bi šlo, niso pojasnili, niti niso komentirali razpleta. Za komentar je bil nedosegljiv tudi uslužbenec, je pa za vodstvo občine, kar se odpovedi tiče, zadeva zaključena. Morebitni nadaljnji postopki bodo odvisni od kazenskega postopka, če bo ta uveden, so dodali in potrdili, da je to v tem času edini primer izredne odpovedi pri njih.

Ne novačijo policistov

Število zaposlenih na občini se je v zadnjem času zmanjšalo za sedem, so dejali in zavrnili namige, da pospešeno novačijo kadre iz policije. “Le en izbrani kandidat, s katerim je bilo sklenjeno delovno razmerje, je bil zaposlen na ministrstvu za notranje zadeve,” so zatrdili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.