Slovenija
30 ogledov

Izredni nadzor v celjskem ZD

Andrej Žmavc. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Zdravniška zbornica je v celjskem zdravstvenem domu sprožila izredni strokovni nadzor zaradi zdravnika Andreja Žmavca, ki naj bi zlorabljal narkotike.

"Odbor za strokovno-medicinska vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije je po proučitvi prošnje Zdravstvenega doma Celje in priložene dokumentacije sprejel sklep o izvedbi izrednega strokovnega nadzora s svetovanjem v tamkajšnji splošni ambulanti zdravnika prim. Andreja Žmavca, dr. med.," so sporočili iz Zdravniške zbornice Slovenije.

Komisija bo preiskala, ali je zdravnik Andrej Žmavc "v skladu s pravili stroke in veljavno zakonodajo“ sam sebi in ostalim predpisoval narkotik dolantin.

Direktor zdravstvenega doma Celje Stanislav Kajba je namreč prejel anonimno prijavo, da se je v zdravstvenem domu povečala uporaba narkotika dolantin. Normalna poraba je 50 ampul na mesec, v omenjenem zdravstvenem domu pa je znašala od 200 do 300 ampul na mesec. Žmavc je nato priznal, da sam sebi predpisuje narkotik in da ga ne razpečuje naprej, vendar je Kajba klub temu zbornico zaprosil za izredni nadzor, ki ga bo zdaj tudi opravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.