Slovenija
32 ogledov

Izredni prometni režim za Stožice

Avtobus št. 1 bo vozil na podaljšani progi do Avtosejma. (Foto: MOL) Žurnal24 main
Čeprav novozgrajeni stadion še nima uporabnega dovoljenja, je za dan D v Ljubljani že predvidena izredna prometna ureditev.

Komisija ministrstva za okolje bo, kot smo že poročali, ponovni tehnični pregled športnega centra opravila zadnji dan pred otvoritveno košarkarsko in nogometno tekmo 10. in 11. avgusta. Praktično to pomeni, da bo stadion uporabno dovoljenje lahko dobil najprej v torek, torej že na dan prve tekme.

Kandidatka NSi za županjo ljubljanske mestne občine Mojca Kucler Dolinar je na današnji novinarski konferenci opozorila, da objekt kljub uspešno opravljenem tehničnem pregledu ne bo imel pravnomočnega dovoljenja. "Skoraj nihče ne dvomi, da bosta oba objekta zaradi političnega pritiska tik pred obema tekmama dobila uporabno dovoljenje," je povedala Kucler Dolinarjeva, a to ne bo pravnomočno.

Brezplačna parkirišča:
- Bežigrad (za Gospodarskim razstaviščem)
- parkirišče Kranjčeva (POP TV)
- parkirišči Žale I glavni vhod in Žale II (Šmartinski park)
- parkirišče pred ekonomsko fakulteto na Vojkovi ulici
- območje Avtosejma na Viču

Ljubljanski župan Zoran Janković je že večkrat ponovil, da bodo vse pomanjkljivosti, ugotovljene na dosedanjih dveh tehničnih pregledih, pravočasno odpravljene, zato ga izdaja uporabnega dovoljenja ne skrbi. V skladu s tem so priprave na tekmo v polnem teku, tudi kar zadeva ureditev prometnega režima.

Obiskovalcem tekme bo župan podaril brezplačno parkiranje in vožnjo od parkirišča na obračališču Avtosejem, kjer bo mogoče dodatno parkirati, do stadiona v Stožicah. Od tam bo na podaljšani progi od 17. ure naprej vozil avtobus št. 1, s katerega bodo morali potniki v smeri proti stadionu prestopiti na linije št. 11, 13, 19 in 20. Našteti avtobusi bodo vozili po nekoliko spremenjenih trasah in v pogostejših intervalih.

Obiskovalci bodo lahko parkirali tudi na Dolgem mostu, od koder proti Stožicam vozi avtobus št. 6, iz Šiške pa se bo do Stožic mogoče pripeljati s št. 8.

Linije mestnega prometa, ki bodo vozile do Stožic. (Foto: MOL)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.