Slovenija
27 ogledov

Izredni tovor bo zablokiral avtocesto

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Promet na primorski avtocesti bo naslednji dve noči precej oviran. Potekal bo namreč prevoz ohišja statorja generatorja za Jedrsko elektrarno Krško.

V smeri Ljubljane bo promet najprej oviran že to noč, torej v noči s 4. na 5. maj. Občasne popolne zapore bodo na avtocestnih odsekih Logatec–Unec–Postojna–Razdrto.

Izredni prevoz bo na avtocesti le dve noči (nocoj oziroma zgodaj zjutraj se bo ustavil na počivališču Lom in pot nadaljeval jutri ponoči), nato bo prek priključka Vrhnika zapustil avtocesto in do cilja v Krškem vozil po državnih cestah.
 
Promet v času kratkotrajne zapore bo možen mimo vozil izrednega prevoza samo po prehitevalnem pasu.

Promet bo v noči s 5. na 6. maj onemogočen na polovici avtoceste v smeri Ljubljana – Koper, na odseku Unec – Brezovica, ko bo predvidoma štiri ure, med 23.00 in 3.00 zaprto smerno vozišče proti Kopru – izredni prevoz bo treba namreč preusmeriti na to polovico avtoceste in bo praktično potoval v nasprotni smeri proti LJ, saj so posamezni objekti (na primer nadvoz Logatec) na tej polovici avtoceste višji. Promet v smeri Ljubljane bo potekal normalno.

Tovor širok šest metrov

Marjan Koler iz Družbe za avtoceste RS (Dars) je za zurnal24.si povedal, da bo v obeh nočeh potekal prevoz ohišja statorja generatorja za Jedrsko elektrarno Krško.

Tovor v dolžino meri kar 68 metrov, širok je šest metrov. Tovor pa je težak 368 ton. Ker v višino meri pet metrov, ga bodo morali iz Luke Koper prevažati po stari cesti, tako da bo na primorsko avtocesto prvič zapeljal pri Kozini.

Voznik izrednega tovora bo v povprečju vozil 20 kilometrov na uro. Za pot iz Kopra do Krškega pa bo skupno potreboval tri dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.