Slovenija
21 ogledov

Izredno o dokapitalizaciji bank

Banka Slovenije Anže Petkovšek
Na pobudo NSi bodo na izredni seji državnega zbora še enkrat razpravljali o sanaciji bančnega sistema.

Državni zbor bo na izredni seji iskal odgovore na vprašanji, kaj je ustvarilo bančno luknjo in ali je država za sanacijo bančnega sistema v letih 2013 in 2014 plačali preveč. Tema že dlje časa razburja javnost, zlasti zaradi razlastitve imetnikov podrejenih obveznosti, za kar pa se čaka presojo ustavnega sodišča.

Od Jazbeca želijo odgovore

Na to temo je bilo v državnem zboru v zadnjem času že nekaj razprav. Zahtevo za tokratno izredno sejo so oblikovali v NSi, podpise pod njo pa so prispevali poslanci vseh poslanskih skupin. Na sejo so povabili guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca, od katerega želijo jasne odgovore.

BS naj podrobno predstavi metodologijo

Matični odbor za finance in monetarno politiko je na svoji seji sklenil državnemu zboru predlagati priporočilo, po katerem naj mu Banka Slovenije podrobno predstavi metodologijo za leta 2013 opravljene skrbne preglede v bankah, po katerih je država dokapitalizirala največje banke, njihove delničarje in lastnike podrejenih instrumentov pa izbrisala.

Tudi o odstopu ministrice

Državni zbor se bo danes seznanil še z obvestilom predsednika vlade Mira Cerarja o odstopu Stanislave Setnikar Cankar s funkcije ministrice za izobraževanje, znanost in šport. Cerar bo to funkcijo začasno opravljal sam, pogovori o iskanju novega kandidata pa se po njegovih navedbah bližajo h koncu.

Komentarjev 2
  • Vseslovensko Združenje Malih D 12:45 13.marec 2015.

    POZOR - razkritje dokazov o nezakonitosti cenitev slovenskih bank in pretirane »bančne luknje«, kot temelja za milijardno oškodovanje države in vseh državljanov, na podlagi nezakonitih ravnanj Banke Slovenije ter njenih Odločb o izrednih ukrepih VIDEO: www.youtube.com/watch?v=InATbl2wPnw&feature;=youtu.be <br ...prikaži več />Strnjena nasprotna dejstva k zadnjim navedbam Banke Slovenije, z dodatnimi razkritji zavajanj, neresnic in nezakonitostiwww.vzmd.si/novice/208609

  • dragec 09:20 13.marec 2015.

    Banko dokapitaliziramo za 1,2 mild EUR, ter prodamo za 200. mil.EUR????? mater, pametna odločitev, prav za butce v DZ.