Slovenija
0 ogledov

Izsiljeval ga je, ker je žensko iskal preko teleteksta

Policist Boštjan Tacol
Ljubljanski policisti so zaradi suma izsiljevanja prijeli 41-letnega moškega, ki je preko oglasov na teletekstu iskal moške, ki so objavili oglas, da iščejo partnerico. Osumljenec se je pretvarjal, da je dekle in navezal stik z moškim, ki naj bi ga nato dve leti izsiljeval za denar. Skupno je oškodovanec prevarantu nakazal 44.000 evrov.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se je osumljenec pretvarjal, da je dekle in je oškodovanca napeljal k pogovoru o spolnosti.

Po nekaj dneh se je osumljenec preko sporočil oškodovancu predstavil kot oče dekleta, ki naj bi bilo mladoletno. Oškodovanca je nato začel izsiljevati z razkritjem oziroma prijavo na policijo. Oškodovanec mu je v skoraj dveh letih nakazal 44.000 evrov.

Osumljencu so policisti prostost odvzeli v petek. Privedli so ga k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Ljubljanski policisti so zapisali, da utemeljeno sumijo, da je oškodovancev še več in zato intenzivno zbirajo informacije. Ob tem vse, ki so žrtev podobnega izsiljevanja, pozivajo, naj o tem obvestijo policijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.