Slovenija
156 ogledov

Izsiljeval je profesorico

Viška gimnazija Saša Despot
Preiskave. Policija je pri dijaku Gimnazije Šentvid našla kočljive fotografije.

Ljubljana. Ena od profesoric na Gimnaziji Šentvid je bila od avgusta tarča izsiljevanja, zato so policisti ta teden pri dijakih izvedli več hišnih preiskav. "Gre za to, da so naši dijaki oziroma dijak, za enega se ve, pridobili kočljive fotografije profesorice in jo izsiljevali z objavo. Policisti so pri enem dijaku našli USB ključ, na katerem so bile te fotografije, in telefon, prek katerega je izsiljeval," je pojasnil ravnatelj gimnazije Jaka Erker.

Izpis ali izključitev

Kot je dejal, policija ni nikogar obiskala v šoli, ampak so vse preiskave opravili na domovih dijakov. Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave (PU), je potrdil, da zbirajo obvestila v predkazenskem postopku in da je bilo na podlagi odredbe sodišča "opravljenih 15 hišnih preiskav na območju PU Ljubljana in Kranj, kjer so se iskali in bili zaseženi dokazi, ki so pomembni za predkazenski postopek". Dodal je, da bodo o vseh ugotovitvah obvestili tudi pristojno tožilstvo.

Erker je še povedal, da se je zaradi izsiljevanja že sestal s starši dijaka: "Odločili smo se, da se bo izpisal ali pa ga bomo izključili, saj je storil kaznivo dejanje, poleg tega pa je grobo kršil etične in moralne vrednote, ki jih imamo na šoli."

Komentarjev 2
  • bolano 10:51 30.oktober 2011.

    kdaj bojo kaj te slike priromale na torrente ? :)

  • Dora Čepin 08:36 30.oktober 2011.

    Saj ni čudno ,da otroci issiljujejo učitelje če so že do staršev agresivni in hudobni.