Slovenija
12 ogledov

Izsiljevali naj bi drugošolca

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na Osnovni šoli Vižmarje Brod naj bi učenci višjih razredov po naših informacijah za denar izsiljevali drugošolca in ga celo fizično napadli. Ravnateljica: zadevo smo vzeli zelo resno, sodelujemo s policijo.

Na Osnovni šoli Vižmarje Brod naj bi po navedbah našega vira učenci višjih razredov izsiljevali drugošolca. Po naših informacijah naj bi od njega zahtevali denar, in ker denarja ni imel, naj bi se starejši učenci nad drugošolcem fizično znesli.

"Otroček se je nečesa ustrašil"
"Pred dvema dnevoma smo dobili obvestilo starša, da naj bi se na šoli nekaj zgodilo. Takoj smo šli v akcijo, opravili nekaj razgovorov, preverili podrobnosti, obvestili policijo, vendar za zdaj dogodek ni potrjen. Je pa tako: otroček se je nečesa ustrašil, ne vemo pa, kaj in kako ... on je več povedal doma, bil je preplašen, mi zdaj zadeve preverjamo in raziskujemo. Pregledali smo tudi videoposnetke, a na njih nismo našli nič," je za zurnal24.si pojasnila ravnateljica Osnovne šole Vižmarje Brod Nevenka Lamut.

"Različne oblike nasilja se pojavljajo že zelo zgodaj v osnovnih šolah, predvsem je ogromno verbalnega nasilja," pravi psihologinja Lea Beznik, ki pri svojem delu opaža, da je medvrstniškega nasilja v naših šolah vedno več.

S Policijske uprave Ljubljana so nam zelo skopo odgovorili, da je bila policija obveščena o dogodku, konkretno izsiljevanju, in da "naj bi se zgodil na eni izmed izobraževalnih ustanov na območju Ljubljane," je sporočil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana. Zaradi zaščite otrokovih interesov več podatkov, je še pojasnil Stojnšek, ne morejo posredovati.

Dogodek vzeli "zelo resno"
Ravnateljica je še dodala, da so zadevo vzeli zelo resno in da pregledujejo tudi šolske videoposnetke za nazaj. Preiskava poteka, je še povedala, sodelujejo z vsemi pristojnimi službami. "Vsako izjavo je treba vzeti zelo resno, povezali smo se s svetovalno službo, policijo, tudi s starši smo neprestano v stiku," je dejala.

Ravnateljica je še potrdila, da naj bi bil domnevno izsiljevan otrok učenec drugega razreda, kdo so starejši učenci, ne vedo. "Otrok je rekel le, da je bil to eden starejši in da je imel lase tako postrani ... veste, otrok je ogromno, nekoga obdolžiti za nekaj pa je zelo težko. Preiskava teče, pozorno spremljamo tudi vedenje starejših otrok," je še pojasnila ravnateljica Lamutova in dodala, da podobnih dogodkov v preteklosti na šoli nikoli ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.