Slovenija
32 ogledov

Izsledili osebo, ki je grozila Janši

urška bačovnik janša, janez janša Anže Petkovšek
Policija naj bi izsledila avtorja sporočila, s katerim je ta prek portala e-uprave grozil predsedniku vlade Janezu Janši in njegovi ženi Urški.

Sporočilo naj bi po neuradnih informacijah poslal moški, ki je zlorabil spletno identiteto soseda z namenom, da bi se slednjemu maščeval, je poročal Pop TV. Policija preiskave sicer še ni zaključila. Kot so za STA povedali na Policijski upravi Ljubljana, je policija danes opravila določena preiskovalna dejanja, vendar preiskava za zdaj še ni zaključena. Prav tako do zdaj ni bila odvzeta prostost nobeni osebi, več pa zaradi interesa preiskave niso mogli povedati.

Ovadba zaradi kraje identitete

Neuradno naj bi grozilno sporočilo sicer poslal moški, ki je v želji po maščevanju zaradi dolgotrajnega spora sosedu ukradel spletno identiteto. Moškega naj bi zdaj policija ovadila zaradi kraje identitete, ne pa tudi zaradi grozilnega pisma, ker naj ne bi bilo mišljeno resno.

Neznanec je namreč prek portala e-uprave predsedniku vlade Janezu Janši in njegovi ženi Urški sredi avgusta zagrozil, da bo njuno hišo napadel z bombo in oba ubil. Poleg tega je v sporočilu med drugim zapisal, naj Janševa soproga pazi, kod hodi.

Več spletnih medijev je takrat poročalo, da je policija izsledila IP-naslov storilca. Policija pa naj bi zdaj ugotovila, da sporočila ni poslal on, temveč sosed, ki je zlorabil njegov spletno identiteto.

Komentarjev 7
  • franke 17:39 08.januar 2013.

    JANŠA GROZI SAM SEBI,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • gec 19:32 24.december 2012.

    DA MU NI GROZIL TOMAŽ MAJER???:)))

  • Milan Samide 22:32 09.december 2012.

    GOSPOD JANEZ JANŠA, JE TUDI GROŽNJA, če vam povem, da boste ODGOVARJALI PRED LJUDSTVOM po 26. členu ustave RS. Je mogoče grožnja , če sprašujemo, kje je denar od orožja. Je grožnja, če lahko rečemo, da ste s svojim ...prikaži večim delom naredili škodo državi- državljanom.SKLICUJETE SE NA ustavo RS, ZAKAJ SE NA TO USTAVO ne bi smelo sklicevati ljudstvo.PREBERITE SI 26.ČLEN, mogoče vam bo kaj jasno, zakaj ljudje demonstrirajo.26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.VAM JE JASNO da so oškodovanci državljani in državljanke RS, povzročitelji škode pa vi poli