Slovenija
31 ogledov

Izstopila zaradi "škodljivih procesov v zdravstvu"

Julijana Bizjak Mlakar. Saša Despot
Julijana Bizjak Mlakar, poslanka SD, je danes pojasnila izstop iz stranke. Pravi, da želi s svojim izstopom opozoriti člane te stranke in javnost na škodljive procese na področju zdravstva, ki jih omogočajo tudi nekateri znotraj SD.

"Prejšnji petek in v nedeljo ponovno sem pozvala premiera Boruta Pahorja, pristojnega ministra za Slovenske železnice dr. Patricka Vlačiča in ministra za zdravje Dorijana Marušiča k ustavitvi prodaje Železniškega zdravstvenega doma Ljubljana," je danes v sporočilu za javnost zapisala Julijana Bizjak Mlakar.

Odgovora, pravi, do danes še ni dobila. "Pač pa sem včeraj v Delu prebrala, da minister Marušič meni, da se ga prodaja zdravstvenega doma ne tiče. Ministra Vlačiča naj bi zanimal le promet, ne pa zdravstveni dom. Ob tem so vsi trije pozvani plačani, da varujejo javni interes in javni interes na področju zdravstva je med najbolj pomembnimi za zdravstveno in socialno varnost prebivalstva," pravi Bizjak Mlakarjeva.

Škodljive procese omogočajo "tudi člani stranke" SD

Iz zapisa sledi, "da tudi AUKN javni interes države na področju zdravstva ne briga", poudarja. Zato želi, kot pravi, "s svojim izstopom iz stranke Socialnih demokratov opozoriti člane te stranke in javnost na škodljive procese na področju zdravstva, ki jih spodbujajo in omogočajo dobro plačani funkcionarji in javni uslužbenci, tudi člani stranke, ki so najbolj odgovorni za varovanje javnega interesa v državi."

Ob tem javno poziva vlado in pristojna ministra ter AUKN, naj takoj zaustavijo prodajo Železniškega zdravstvenega doma Ljubljana. 

Z izstopom, kot pravi, želi tudi "opozoriti javnost in tiste poslance, ki so v prvem branju podprli škodljivi predlog zakona bivše Zaresove ministrice Irme Pavlinič Krebs, da so številne pisne zahteve po umiku zakona, ki so prispele v parlament, pa tudi javna predstavitev mnenj, ki je bila v parlamentu 13. septembra, pokazali, da prebivalstvo zahteva umik tega zakona". Ta zakon bi namreč legaliziral plenjenje javnih zavodov in s tem razgradnjo socialne države, zaključuje Bizjak Mlakarjeva.

Komentarjev 2
  • mirko 19:56 29.september 2011.

    SD je stranka, ki je popolnoma zapadla pod kapitalski lobij. Če z volitvami ne bodo prišli v koalicijo, se bo skrčila na minimum tako kot se je LDS leta 2004.

  • Stolp 13:16 29.september 2011.

    Naša zdravstvena mafija dela iz bolnikov: invalide, kretene in mrliče.