Slovenija
9904 ogledov

Izstopne izjave zbrali kar v škatli za čevlje, Alenki Bratušek se lahko smeji

seja DZ Alenka Bratušek Saša Despot
Nadejajo se tudi dodatnih okrepitev.

Po poročanju Dela naj bi iz stranke DeSUS v Stranko Alenke Bratušek (SAB) prestopilo okoli 250 članov stranke Desus iz petih odborov - Velenje, Brezovica, Šoštanj, Logatec in Kočevje, med drugimi tudi podžupanja in dve bivši poslanki.

Med najbolj prepoznavnimi so podžupanja Velenja Darinka Mravljak, nekdanji poslanki Antonija Kovačič in Marinka Levičar, po poročanju portala N1 pa tudi Zlatko Ficko, nekdanji glavni direktor družbe Slovenski državni gozdovi. Kot piše N1, naj bi slednji odstopne izjave vseh članov kočevskega odbora zapakiral kar v škatlo za čevlje, skupaj z velikim praporom in malimi zastavicami. 

Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je za N1 dejal, da lokalni odbori sicer ne morejo zapustiti stranke oziroma preiti k drugi stranki, saj se v DeSUS včlani vsak član posamično, če hoče kdo od njih iz stranke oditi, pa mora napisati izstopno izjavo. V DeSUS zdaj preverjajo, ali so podpisi pravi, ali sploh gre za njihove člane in kako so ti prišli do članstva.

Kot dodaja Delo, bo Bratuškova svoje nove člane predstavila v znani ljubljanski gostila Livada, ki je dolga leta veljala z bazo stranke Desus. V prihodnje pa naj bi v SAB prestopilo še več nekdanjih članov stranke DeSUS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Plavi-mil 10:37 10.september 2021.

    Kaj če bi tile pleničarji enkrat izstopili že iz hoste, ne pa da gredo iz dežja pod kap. Verjetno imajo vsi DEMENCO, so pozabili, koliko povišice jim je obljubljala šivilja, da jih spomnim 6,5 EUR- a linearno na penzijo, koliko ...prikaži več je ta vlada zvišala letos penzije, da vam osvežim spomin - za 4,3%, za 4,3 %, zapomnite si vsi, kateri ste v penziji, pod šiviljo, koliko - 6,5 EUR-a, 6,5 EUR-a, dvakrat, da ne bo pomote.

  • matermila 10:16 10.september 2021.

    Je šnajderca že čestitala PV JJ,za prejeto nagrado?

  • mirror 18:43 09.september 2021.

    Šivilja jim je obljubila mesta poslancev v parlamentu s figo v žepu. Vendar za DeSUS-ovce ne bo prostora. Bodo pa dobrodošli volilni glasovi za kvoto njenih starih poslancev za vstop v parlament.