Slovenija
61 ogledov

Iztekel se je rok za Kokla

Spor med Koklom in študentskim zborom se bo verjetno nadaljeval. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Šoup. Celotne dokumentacije direktor ne bo predložil. Danes sklicana seja.

Včeraj ob polnoči se je iztekel rok, do katerega bi moral Sebastjan Kokl, direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup) izročiti dokumentacijo v zvezi s poslovanjem, kot je to od njega zahteval študentski zbor.

Kot nam je povedal, njegovo stališče ostaja enako kot prej: v vpogled bi odstopil le del dokumentacije.

Od ustave naprej
Spomnimo. Postopek “odstavljanja” Kokla se je začel že z amandmajem v študentski ustavi iz julija lani. Nadaljeval se je z decembrskim sklepom zbora.

Danes pisni odgovor
Kot je še pojasnil, bo poslancem jutri pisno utemeljil odločitev, drugih komentarjev pa ni želel dajati.

Sklep, ki ga je sprejel študentski zbor, sicer pravi, da “se z dnem neizročitve dokumentacije z njim prekine pogodba o zaposlitvi in vse ostale pogodbe, v skladu s študentsko ustavo”. Za danes je tako predsednik zbora Željko Urumović sklical sejo, na kateri bi se morali poslanci seznaniti s prekinitvijo pogodbe z direktorjem.

Na vprašanje, ali je bil Kokl povabljen na sejo, odgovarja, da ne. “Očitno ne želijo komunicirati z mano,” je komentiral včeraj. Urumović pri tem pravi, da se Kokl zaradi neizročitve seje pravzaprav lahko udeleži le kot del zainteresirane javnosti.

Če bi danes Koklu dejansko prekinili pogodbo, bi moral njegovo mesto zasesti vršilec dolžnosti direktorja. Kdo bi lahko to bil, ni znano.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.