Slovenija
67 ogledov

"Iztržek je smešen"

Stavba nekdanjega CSD v Kranju je bila prazna dve leti. (Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Končno prodano. Občina Kranj našla kupca za nekdanji center za socialno delo. Iztržek ne navdušuje vseh.

Mestna uprava je po dveh neuspelih dražbah prodala poslopje nekdanjega centra za socialno delo (CSD). Zanj je iztržila manj, kot je načrtovala, zato prodajo tudi kritizirajo.

Iztržili 15 odstotkov manj
Občina je za poslopje iztržila okrog 360 tisoč evrov oziroma približno 15 odstotkov manj, kot je prvotno pričakovala. “Prodajo je bilo treba realizirati, razmere na trgu pa niso rožnate,” je slabši iztržek komentirala vodja oddelka za splošne zadeve Tatjana Hudobivnik. Spomnila je na letni načrt prodaje nepremičnin, pa tudi da občina ta sredstva za realizacijo drugih projektov nujno potrebuje.

V tretje gre rado Kranj. Ker je bila občina neuspešna na dveh dražbah, je stavbo nekdanjega CSD prodala neposredno.

Vseh v občinski upravi ni prepričala. Podžupan Bojan Homan je spomnil, da je objekt občina prvič ponujala za več kot pol milijona. “Iztržek je smešen. Občina brez tega denarja ne bi propadla, bo pa izgubila zanimivo lokacijo, ki bi ji prav prišla v naslednjem obdobju,” je dodal.

Odvetniki in računalničarji
Stavbo sta kupila odvetniška družba Ošabnik, Klofutar in partnerji ter kranjsko računalniško podjetje Dspot. To naj bi najpozneje v enem letu v objektu postavilo temelje spletnega inkubatorja, na račun katerega naj bi se tudi podvojilo število zaposlenih. “Zaposlovali bomo nove programerje in urednike spletnih vsebin,” je dejal direktor Dspota Gregor Stojanovič. Koliko bo stala obnova stavbe, včeraj še ni želel komentirati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.