Slovenija
16 ogledov

Izvajalci potegnili kratko

Mestni in državni stanovanjski sklad ter Mestna občina Ljubljana so že prevzeli Žurnal24 main
Vegrad AM. Ljubljansko okrožno sodišče bo v osmih dneh razglasilo stečaj.

“Predlog za stečaj je podal dolžnik sam, Vegrad AM,” je povedala zadnja direktorica Vegrada AM in stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril.

Težava za kupce
Celovški dvori. Stečajni upravitelj Tomaž Kos je pred časom za naš časopis povedal, da bodo imeli v primeru stečaja Vegrada AM najmanj težav tisti kupci, ki so plačali celotno kupnino, saj bi se takrat stanovanje prepisalo na kupca. Če so dali le aro ali plačali del kupnine, bo o teh stanovanjih odločil stečajni upravitelj.

Pojasnila je, da so to morali storiti zaradi visoko blokiranega transakcijskega računa in zapadlih obveznosti banki, ki jih ta ni želela podaljšati. Prav tako je že pred časom odstopil direktor družbe, vodenje pa je zato prevzela sama. Zahtevo za stečaj v primeru insolventnosti po njenih besedah nalaga tudi zakonodaja.

Z vprašanjem, kaj se bo zdaj zgodilo s sosesko Celovški dvori, kjer niti Mestna občina Ljubljana niti njen stanovanjski sklad še nista prevzela vseh stanovanj, najverjetneje pa jih niso niti zasebni lastniki, nas je napotila na stečajnega upravitelja. Ta bo znan v prihodnjih dneh. Vse terjatve v zvezi s prodajo stanovanj in vse nepremičnine pa so bile že zastavljene v korist bank.

Možne izpodbojne tožbe
Predstavnik združenja podizvajalcev v Celovških dvorih Mirko Požar je sporočil, da je taka odločitev zanje zelo slaba. Še vedno niso prevzeli niti izbrisnih pobotnic Nove Ljubljanske banke za stanovanja, ki so jih dobili v plačilo. “Ob problemu izbrisnih pobotnic se zdaj pojavlja problem izpodbojnih tožb za kupljena stanovanja. Dela smo pošteno opravili, odobrili popuste tudi do 40 odstotkov in zdaj nam želijo še zapleniti stanovanja?” se sprašuje Požar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.