Slovenija
122 ogledov

Izvedenka ni opravila svojega dela

slovenija 07.11.13. oto pikelc, pozigalec, sojenje, krsko, foto: nada cernic cve Nada Černič Cvetanovski
Novi izvedenec psihiatrične stroke naj bi analiziral, v kakšnem stanju je bil požigalec.

"Zaslišanje prič ni stvar sodnega izvedenca, ampak sodišča," je bil nejevoljen sodnik Gojmir Pešec, ki Otu Pikelcu iz Pavlove vasi pri Pišecah sodi zaradi požiga sinove domačije. Sodna izvedenka psihiatrične stroke Vera Petrišič je izvedensko mnenje, v katerem pravi, da je bila med kaznivim dejanjem Pikelčeva "sposobnost obvladovanja delno zmanjšana", oprla na izjave prič, psihiatrične obravnave obtoženega pa sploh ni opravila, saj je bil po dogodku zaradi injekcije zmeden. "Glede na to se postavi nov izvedenec psihiatrične stroke," je sklenil sodnik.

Zaužil preveč tablet

Pikelc, ki je zaradi nesoglasij s sinom zažgal domačijo, ki mu jo je predal, se zagovarja, da je vzel preveč tablet in ni vedel, kaj počne. Priznal je, da je bil zelo jezen, ker mu sin ni vrnil posojenega denarja, ki bi ga porabil za nakup traktorja ali bi ga hranil za dom. Zagrozil mu je, da če mu denarja ne vrne, se bo nekaj zgodilo. "S tem sem mislil, da se bova skregala ali stepla," je dejal Pikelc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.