Slovenija
16 ogledov

Izvršni odbori o (ne)uspehih na volitvah

Karl Erjavec Nik Rovan
Po volilnem dnevu čas za analizo. Danes izvršni odbori strank SMC, N.Si in predvidoma tudi DeSUS.

Predsednik stranke SMC Miro Cerar je že včeraj povedal, da je z rezultatom stranke na lokalnih volitvah zadovoljen. Župana sicer stranka ni dobila niti v eni mestni občini, pri čemer je Cerar izpostavil, da so vendarle mlada stranka.

Cerar je spomnil na nekatere turbulence pred volitvami in na županskega kandidata v Mariboru Antona Kranjca, ki je zamolčal pravnomočno obsodbo pred leti. Kranjc od sobote ni bil več kandidat SMC, njegovo izstopno izjavo pa bodo sprejeli danes.

Izvršni odbor DeSUS bo na današnjem izvršnem odboru razpravljal o notranjih strankarskih zadevah, tudi kadrovskih, verjetno pa analiziral tudi rezultate volitev. Predsednik te stranke Karl Erjavec je včeraj ocenil, da bo stranka imela tri ali štiri župane, dobila je enega.

Aktualnih političnih tem se utegne dotakniti tudi opozicijska NSi, ki bo danes sicer analizirala rezultate volitev. Predsednica NSi Ljudmila Novak je že dejala, da so z rezultati zadovoljni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.