Slovenija
34 ogledov

Izziv na skakalnici – s kartami in žetoni

pokerstars Žurnal24 main
Akcija Extreme Poker Challenge, ki smo jo pripravili v sodelovanju z največjo spletno stranjo za igranje pokra PokerStars, je v četrtek dosegla vrhunec. Ljubitelji pokra so se s članom ekipe PokerStars Petrom Polesom na čelu odpravili na 110-metrsko skakalnico v Kranju in se na zaletišču z vrtoglavim pogledom v globino podali v pokeraške dvoboje.

Na turnirju se je najbolje odrezal Vladimir Jovovič iz Perle, drugo mesto je zasedel Igor Rakuša, tretje pa državni prvak v pokru Igor Dražič. Vsi udeleženci prijateljskega turnirja (niso igrali za denar!) so prejeli praktične nagrade.

Udeleženci Extreme Poker Challengea so lahko med igranjem opazovali trening smučarskih skakalcev. V igri s kartami in žetoni se je s Petrom Polesom pomeril tudi as v smučarskih skokih Primož Peterka, ki je obenem opravil nekaj smučarskih skokov.

Po eskimski vasi in rudniku še skakalnica

Po vzoru predhodnih ekstremnih turnirjev v pokru, ki so potekali krepko pod ničlo v Eskimski vasi na Krvavcu in 200 metrov pod zemljo v muzeju premogovništva v Velenju, so se ljubitelji pokra tokrat odpravili na vrh skakalnice v okviru Državnega panožnega nordijskega centra Kranj. Druščina ljubiteljev pokra je bila zelo raznovrstna – Petru Polesu so se poleg drugih pridružili profesionalni igralec pokra Matej Čepon, aktualni državni prvak v pokru Igor Dražič, nekdanji rokometni reprezentant Rok Praznik in edino dekle Tamara Zupan. V igri s kartami in žetoni se je s Polesom pomeril tudi as v smučarskih skokih Primož Peterka, ki je obenem opravil nekaj smučarskih skokov. Med igro je namreč potekal tudi trening nadobudnih smučarskih skakalcev.

Mešanica zabave in adrenalina

Igra seveda ni bila tako strogo resna, kot je navadno na profesionalnih turnirjih v pokru, prej sproščena in zabavna. "Prav poživljajoče je bilo enkrat za spremembo premetavati žetone in karte na vrhu skakalnice ter vsakih 15 minut naleteti na novega, po večini nasmejanega nasprotnika. Kot na prejšnjih 'ekstremnih' turnirjih je šlo za mešanico zabave in adrenalina, ki jo bomo vsekakor nadaljevali z iskanjem še bolj nenavadnih krajev in načinov igranja. Tokrat sem igral po načelu: bolje, da pade žeton, kot jaz," je bistvo dogodka povzel vedno nasmejani Poles, ki svoje pokeraško znanje dopolnjuje tudi v tujini.

pokerstars | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Moške je lažje 'zblefirati'

Da je mogoče z igranjem pokra živeti precej lagodno, dokazuje Matej Čepon, ki se že sedem let preživlja izključno s to igro. Pri tem poudarja, da je prvo pravilo pokra, naj igralec igra le za tolikšne vsote denarja, ki si jih lahko privošči ("dokler ti denar, ki ga lahko izgubiš, ne pomeni preveč"). "Pravil igranja pokra se naučiš zelo hitro, učiš pa se ga vse življenje," pravi. In 'blefiranje' ima pri igri veliko vlogo. So pa v igri, ki ji dominirajo moški, dobrodošle tudi predstavnice nežnejšega spola, saj imajo po besedah edine ženske udeleženke skakalniškega turnirja Tamare Zupan pomembno prednost – so boljše 'bleferke' in jih je težje prebrati kot moške.

 

Komentarjev 2
  • ac-dc 18:15 05.september 2013.

    Krneki. Slovenci mamo radi take podvige ... je kartal pod vodo in igral ping-pong v krušni peči...

  • Mr.Bean 14:09 26.avgust 2013.

    ...brez veze...