Slovenija
15 ogledov

J kot Jelinčič in ne Janša

Žurnal24 main
Prvak SNS Zmago Jelinčič meni, da je bila črka "J", ki jo omenja dokumentarec o domnevnem podkupovanju v Patrii, morda mišljena zanj in ne za premierja Janšo.

"Zelo možno je, da sem bil prvotna tarča finske oddaje," je dejal Jelinčič. Po njegovih besedah bi bilo lahko vse povezano s tem, da je imel tedaj SNS visok rating v javnomnenjskih anketah. "Strah, da bi SNS dobila tretje mesto na volitvah, je bil neskončno velik," je poudaril in dodal, da so nato "uredili pri raznih novinarskih hišah, da so ratinge zbili navzdol in potem je bilo treba najti drugo tarčo, ki bi bila dovolj razumljiva in predvsem za slovenski prostor ustrezna".

PREBERITE ŠE: Wolf zaslišan, Kos presenečen nad hitrostjo

"Avtor podkupljen"
Novinar Magnus Berglund, ki je avtor finske oddaje o domnevnem podkupovanju Janše, je po Jelinčičevem prepričanju podkupljen.

Jelinčič je prepričan, da je taktika tistih, ki stojijo za finsko oddajo, naslednja: "Do volitev je treba 'nabijati', saj ni pomembno, kaj se pove, kajti če bomo po volitvah zmagali, takrat tako ali tako ne bo nič važno. Bomo že vse skupaj pometli pod preprogo, kot smo pometli že dostikrat prej."

"Slišal sem govorice, da naj bi novinar Blaž Zgaga odšel iz Večera, ko je imel zelo visoko plačo, in naj bi odšel na plačilno listo Pivovarne Laško, ki naj bi ga poslala na Finsko, kjer naj bi skupaj z novinarjem Dnevnika Rokom Praprotnikom in Dragom Kosom delal to 'zgago'," je še izrazil Jelinčič svoje mnenje glede Zgage, ki se omenja kot pomočnik finskega novinarja pri snemanju oddaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.