Slovenija
114 ogledov

Jabolka za ozimnico

jabolka Profimedias
Jabolka so poleg krompirja in zelja ključni del ozimnice, pravijo v Mercatorju, kjer bodo te dni potrošnike ozaveščali o prehranskih koristih uživanja lokalno pridelanih jabolk.

Jabolka so namreč naravni vir prehranskih vlaknin, vsebujejo številne naravne snovi (pektin, mikroelementi, vitamini in rastlinski fenoli) in zaradi sladkorjev predstavljajo odličen priboljšek. Ob tem Mercator opozarja tudi na kakovost in pomembnost porekla, saj domače pridelovalne razmere in naravne danosti omogočajo pridelavo jabolk vrhunske kakovosti. Obrana so namreč v optimalnem času zrelosti, njihova pridelava pa se izvaja po strogih fitosanitarnih pravilih in pod budnim očesom kontrolnih institucij. 

V osmih mesecih letošnjega leta je Mercator odkupil 8200 ton slovenskih jabolk 28 različnih sort, 95 odstotkov njihove ponudbe jabolk pa je slovenskih. 

V prvi polovici leta je Mercator odkupil 44  odsotkov več slovenskega sadja in zelenjave več kot v enakem obdobju leta 2013. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.