Slovenija
408 ogledov

Jahta, cayenne in najboljše obleke

Na Pagu je zasidrana 11-metrska jahta monte carlo 37. Košič pravi, da zanjo odpl Žurnal24 main
Vegradov direktor. Košič: Nimam nič od nič masla na glavi.

Anonimka. “V priponki vam pošiljam fotografije jahte, katere lastnik je Matej Košič, eden od direktorjev pri Vegradu, in ki je parkirana v Šimunih na Pagu. To je le delček razkošja, ki ga premore ta mladi direktor,” trdi anonimnež.

“Jahta je bila kupljena leta 2008 za 225 tisoč evrov prek lizinške pogodbe pri celovškem Hypo Leasingu. Ta je tudi lastnik, lizing pa odplačujem kot fizična oseba,” nam je informacijo brez ovinkov potrdil Košič.

Matej Košič (Foto: Finance)

Stanovanja in cayenne
Anonimnež dodaja, da ima Košič v lasti kar nekaj stanovanj, da “vozi razkošen porsche cayenne” in da se oblači “samo v obleke najboljših znamk”. Košič pa odgovarja: “Nisem lastnik nobenega stanovanja. V vseh desetih letih sem kupil le enega v Velenju, ki je po ločitvi ostalo bivši ženi,” pove. Za avto pojasni, da je prav tako kupljen prek lizinške pogodbe, star pet let in s 300 tisoč prevoženimi kilometri. “Res hodim v službo v obleki, ker sem rad urejen,” komentira navedbe o svojem dragem slogu oblačenja. Kje in kaj nakupuje, zadrži zase.

Anonimnež še trdi, da je Košič znan po svoji iznajdljivosti. Njegov modus operandi naj bi bil, da se z določenimi podizvajalci dogovori, da mu vrnejo del denarja za različna dela, ki jim jih je priskrbel. Košič to odločno zanika. “Kaj takega nisem naredil nikoli v življenju. Nimam nič od nič masla na glavi,” zatrdi in doda: “Lahko kopljete, ampak o meni ne boste našli nič, prav tako nikjer nimam nobenih tajnih računov in stanovanj, napisanih na kake tretje ljudi.”

Čeprav je bil v preteklosti direktor v 12 Vegradovih podjetjih, zanika, da je njegova skupna plača znašala 15 tisoč evrov in več. “Imam okoli 2.500 evrov neto plače ter plačane stroške telefona in potne stroške, česar je kar nekaj,” pove. A zanika, da ti stroški na mesec presegajo pet tisoč ali sedem tisoč evrov. Prav tako zavrača obtožbe iz anonimke, da je pri projektu plačil za ljubljansko opero igral ključno vlogo pri preusmerjanju denarja na njemu prijazna podjetja, ki naj bi nato del denarja nakazovala nazaj ljudem na kulturnem ministrstvu. “Niti v sanjah,” pove.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.