Slovenija
112 ogledov

Jaklič mora plačati Vzajemni

Marko Jaklič Anže Petkovšek
Marko Jaklič in Franc Henigman naj bi morala Vzajemni vrniti 360 tisoč evrov zaradi oškodovanja družbe.

Zavarovalnici Vzajemna je po neuradnih podatkih portala Siol.net  uspelo z odškodninsko tožbo zoper nekdanja člana uprave Marka Jakliča in Franca Henigmana zaradi oškodovanja družbe. Sodba še ni pravnomočna.

Manj mnenj, kot so se dogovorili

Sodišče je odločilo, da sta nekdanja člana uprave odgovorna za neutemeljeno izplačilo 360 tisoč evrov podjetju Maat v lasti srčnega kirurga Boruta Geršaka in Vladimirja Smrkolja.

Maat naj bi v enem letu pripravil znatno manj drugih mnenj, kot je bilo dogovorjeno v pogodbi, njegovo podjetje pa je od Vzajemne vseeno prejelo plačilo, ki je število opravljenih storitev precej presegalo. S tem sta Jaklič in Henigman, ki sta plačilo podpisala in odredila, Vzajemno oškodovala za 360 tisoč evrov, je odločilo sodišče.

Zdajšnja uprava Vzajemne je Jakliču in Henigmanu očitala, da nista ravnala v skladu z zakonom o gospodarskih družbah, ki od članov uprave zahteva ravnanje v dobro družbe s skrbnostjo vestnega in poštenega gospodarstvenika.

Sodišče je presodilo, da plačevanje računov, ki večkrat presegajo vrednost danih storitev, ne ustreza ravnanju v dobro družbe in pravilom poslovodne stroke, ki zahteva ohranitev vrednosti premoženja. Uprava je s premoženjem družbe ravnala neučinkovito in negospodarno, je odločilo sodišče.

Komentarjev 2
  • 1111 14:15 15.avgust 2013.

    ...pritožu se bo...zdej je dobu krila...golazen prokleta...

  • privat 10:57 15.avgust 2013.

    razširiti je treba zapore in te kriminalce pomešati z romi...