Slovenija
20 ogledov

Jaklič mora rušiti v dveh mesecih

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Gradbena inšpektorica Jakliču naložila, naj svojo črno gradnjo v Selu pri Polhovem Gradcu poruši v dveh mesecih. Če jih bo ignoriral, lahko gradnjo porušijo sami.

Upravno sodišče je zavrglo tožbo Marka Jakliča, zato se izvršilni postopek zaradi njegove črne gradnje nadaljuje, poroča današnji Dnevnik.

Gradbena inšpektorica je Jakliču naložila, naj objekte, zgrajene na črno, poruši v prihodnjih dveh mesecih: rok bo začel teči, ko bo Jaklič dvignil pošto. Če pa te odredbe ne bo upošteval, se bo podiranja črne gradnje lahko lotil kar inšpektor sam. Račun za rušenje pa bi plačal Jaklič.

Jaklič sicer postopek rušenja objektov, za katere sam trdi, da jih je le obnovil, upočasnjuje že vrsto let z različnimi pritožbami.


Komentarjev 7
  • mirko 19:25 09.avgust 2012.

    Tudi sam sem za to, da se za nazaj črnih gradenj ne podira, ampak bi se morala plačat visoka kazen, če se pa ne bi plačala, potem pa nepremičnino legalizirat in jo na javni dražbi prodat, s katero bi se ...prikaži več poplačala kazen. Popolnoma izvedljivo, samo politične volje ni. Kako naj bo, če so pa največji črnograditelji ravno ljudje iz elite, ki sedijo v državnih institucijah na visokih položajih ?

  • mirko 19:20 09.avgust 2012.

    Veliko. Saj je Jaklič zaposlen kot direktor Ljubljanskih lekarn, lastik je pa MOL v kateri je pa Janković tata -mata in predsednik PS. Kapišo ?

  • depresija 11:34 09.avgust 2012.

    Kaj ma pa kle PS zraven?!