Slovenija
11 ogledov

Jaklič morda piščance mučil

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Piščanci, za poginom katerih je Marko Jaklič javno jadikoval po tem, ko so mu odklopili elektriko na njegovem na črno zgrajenem vikendu v Selu nad Polhovim Gradcem, se mu očitno vračajo kot bumerang. Veterinarska uprava (Vurs) razmišlja o vložitvi ovadbe zaradi mučenja živali, saj naj bi jih zavestno pustil poginiti.

Šestnajst piščancev je poginilo zaradi mraza, ker je zmanjkalo elektrike za infrardečo lučko, s katero so se greli. Potem ko je Marko Jaklič o "nerazumnem" dejanju Elektra Ljubljana in tragičnih posledicah obvestil javnost, so se zganili tudi pri Vursu, kjer so po poročanju Kanala A prepričani, da je bil Jaklič dovolj zgodaj obveščen o prekinitvi dobave elektrike. Zato bi ga pristojni organi utegnili preganjati zaradi mučenja živali, zaradi česar je poleg denarne kazni zagrožena kazen do enega leta zapora.

42 evrov preveč za najvišjo plačo

Spomnimo, šef Ljubljanskih lekarn, zasebno pa ljubiteljski kmet, čigar plača je s 5.254 evri bruto na mesec ena najvišjih, če ne celo najvišja od funkcionarjev Mestne občine Ljubljana, se je pridušal, da elektrike nikakor ne bi mogel zagotavljati s pomočjo agregata, saj bi ga to stalo 42 evrov na dan.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 11:29 12.december 2011.

    Joj kva ga bodo v arestu zajebaval. A ti spa tle zarad piščančkov?

  • Avatar Zala
    Zala 22:33 10.december 2011.

    Ha, ha, ha ..... vrag se skriva v podrobnostih. Tudi Jaklič ni tako pameten, kot je mislil, da je. Kure ga bodo pokopale.

  • allstarr111 21:43 09.december 2011.

    Ma ne bi bilo čudno, Al Capone in Lucky Luciano sta pred mal manj kot miljon leti v USA šla v arest zarad utaje davkov. Pač Amerikanci pa naj jih imamo še za tako butaste so že takrat imali zakon ...prikaži več da je treba prijavit vse prihodke, pa naj bodo zasluženi legalno ali nelegalno, in oni so spremljali potrošnjo folka ki je imel vse a prijavil za nekaj 10.000 usd prihodkov.