Slovenija
20 ogledov

Jaklič na Balkanu, Lekarna iše šefa

Lekarna Ljubljana za prostore za dežurno lekarno zdaj plačuje okoli 30 tisoč evr Žurnal24 main
Kandidati, ki se bodo potegovali za direktorja Lekarne Ljubljana, imajo še danes do 17. ure čas, da se prijavijo na razpis za to delovno mesto. Sedanji direktor Marko Jaklič v prihodnjem letu odhaja z zavoda, z njim pa odhaja tudi njegova vodstvena ekipa.

Ekipa, ki odhaja, je vodenje Lekarne Ljubljana prevzela februarja 2008. Ljubljanski mestni svet je Marko Jakliču soglasje k vnovičnemu imenovanju na mesto direktorja podal januarja letos, kljub številnim očitkom, predvsem glede Jakličevega vodenja lekarne, pri čemer so pripombe letele na ustvarjanje dobička ter pravno dvomljivo ustanavljanje LL Grosista. Očitki svetnikov so se nanašali tudi na odvzem magisterija Jakliču.

Konec marca letos je bila poleg tega pravnomočno uvedena preiskava zoper Jakliča, sicer nekdanjega predsednika uprave Vzajemne in nekdanjega člana uprave Franca Henigmana zaradi domnevnega oškodovanja Vzajemne, s čimer se je uradno začel kazenski postopek.

Jaklič naj bi nove posloven priložnosti našel na Balkanu

Sedanje vodstvo je ob seznanitvi sveta zavoda s svojim odhodom predlagalo sporazumno prekinitev delovnega razmerja med 31. januarjem in 31. marcem prihodnje leto. Jaklič je takrat potrdil, da naj bi nove poslovne priložnosti našel na Balkanu. Kot je oktobra poročal spletni portal Požareport, naj bi odhajal v Beograd, v znano srbsko farmacevtsko podjetje Jugohemija.

Od kandidatov za mesto direktorja se pričakuje visokošolska univerzitetna izobrazba in najmanj pet let delovnih izkušenj pri vodenju in upravljanju. K vlogi pa morajo poleg življenjepisa priložiti tudi program dela in razvoja zavoda.

Komentarjev 3
  • feferon 12:35 27.november 2012.

    A boste pri nas tudi kontroliral, kako so podkupljen zdravniki, da samo ene in iste stvari tišijo bolanim ljudem? Pa podkupnine lekarnarjem itd. ki te proizvode tržijo? Pa zakaj so zdravila in orto pripomočki cenejši čez mejo? Pa ne me ...prikaži več basat o kvaliteti, ker pri nas je ni!

  • principiumnovum 09:54 27.november 2012.

    Zorangutan, vprašaj Tirka, če ima še kakšnega brezposelnega otroka, da še tega zaposliš v kakšni občinski službi.

  • dragec 08:42 27.november 2012.

    Zoki, za novetga direktorja Lekarn predlagaj Jureta.