Slovenija
21 ogledov

Jaklič se je spet pritožil

Marko Jaklič Anže Petkovšek
O pritožbi Jakliča bodo zdaj ponovno odločali na Černačevem ministrstvu. Na inšpektoratu datuma rušenja ne morejo napovedati.

Odločba o odstranitvi črne gradnje Marka Jakliča, direktorja Lekarne Ljubljana, v Selu nad Polhovim Gradcem je po odločitvi upravnega sodišča pravnomočna, kljub temu pa hiša z bazenom in gospodarsko poslopje tudi po sedmih letih postopkov še vedno stojita.

Razlog: izdani sklep v postopku še ni pravnomočen, so pojasnili na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor, ker je Jaklič "že vložil novo pravno sredstvo zoper izdani sklep. Zadeva bo zato ponovno odstopljena v reševanje ministrstvu za infrastrukturo in prostor (vodi ga Zvonko Černač, op. a.)."

Od aprila brez elektrike

Gradbeni inšpektor je sicer zavrnil vse Jakličeve zahteve, med drugim tudi, naj se inšpekcijski postopek prekine do pravnomočne odločitve glede pridobitve gradbenega dovoljenja. Upravna enota Ljubljana je Jakliču že trikrat zavrnila izdajo tega dovoljenja, a se je direktor javnega zavoda še tretjič pritožil. Inšpektor je prav tako zavrnil Jakličevo prošnjo, naj mu ponovno priključijo elektriko, ki je nima že od aprila, ker ni izpolnil obveznosti, ki so mu jih naložili.

Na vprašanje, kdaj je mogoče pričakovati, da bo črna gradnja porušena, so na inšpektoratu odgovorili: "Odgovora ne moremo podati, saj bodočih dejanj v konkretnem inšpekcijskem postopku ne moremo natančneje napovedovati."

Kljub temu naj bi v kratkem določili nov rok, do katerega bo moral Jaklič sam porušiti črno gradnjo, sicer bodo začeli priprave na prisilno rušitev.

Komentarjev 10
  • Mr.Bean 13:26 25.julij 2012.

    ....da OBNOVI moža.

  • VSK 10:50 25.julij 2012.

    L O P O V !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 1111 20:44 24.julij 2012.

    lavdan...šola ali ne šola...janko ni na ablasti...Černač, pošten fant, le kaj ga vleče nazaj?????