Slovenija
13 ogledov

Jaklič: Spet se je izmuznil rušenju

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Marko Jaklič bi moral svojo domačijo podreti do danes. A to se ne bo zgodilo, saj mora gradbeni inšpektor ugotoviti dejansko stanje – torej, da domačija še stoji – in šele nato izdati sklep o izvršbi. Če je ne bo porušil sam, mu jo bodo zrušili in za to poslali račun.

Marko Jaklič, direktor javnega zavoda Lekarna Ljubljana, zaradi svoje domačije v Selu pri Polhovem Gradcu že sedem let bije pravno bitko z gradbenim inšpektoratom. Ta namreč meni, da je domačija zgrajena na črno. Dvakrat so mu že odklopili elektriko in naposled odločili: Jaklič bi moral do danes sam porušiti kmetijo.

A Jakličeva domačija danes še stoji.

Aleksandra Velkovrh pojasnjuje, da se mora najprej preveriti stanje, na podlagi tega pa bo začel teči novi rok, poročajo Slovenske Novice. "Gradbeni inšpektor bo po poteku roka za izvršitev odločbe postopek nadaljeval. Izvršljivost odločbe je namreč pogoj, da inšpektor uvede izvršilni postopek, kot to določa zakon o splošnem upravnem postopku. Zgolj pavšalne trditve, da zavezanec ne namerava odstraniti nelegalno zgrajenih objektov, niso dovolj. To dejstvo mora biti ugotovljeno ob ponovnem inšpekcijskem ogledu. Šele na podlagi ugotovitev dejanskega stanja gradbeni inšpektor izda sklep o dovoljenju izvršbe inšpekcijske odločbe," pojasnjujejo za dnevnik.

Zato vnaprej ne morejo predvideti datuma rušitve, saj izvršilni postopek še ni bil uveden. Prav tako ne nameravajo obveščati javnosti o datumu in uri inšpekcijskih pregledov, še pojasnjujejo.

Komentarjev 4
  • Fertel 21:45 15.maj 2012.

    Kaj jamrate - splošno znano je, da ima mafija v Sloveniji imuniteto.

  • vidralas 12:23 15.maj 2012.

    Enostavna rešitev.V kolikor ne uspe inšpektorjem,lahko te stvari brezplačno uredimo mi,ki komaj preživljamo iz meseca v mesec.Inšpekcijo pa ukinit.(določene inšpektorje pa ovadit).

  • graff 10:26 15.maj 2012.

    Aleksandra Velkovrh pojasnjuje....Pa kaj ta Aleksandra misli, da smo sami Kekci tukaj gori, neverjetno hitro so porušili ,,najbolj,, urejeno AC počivališče na Lipcah pri Jesenicah, nagrajeno od domačih in tujih turističnih organizacij, kakšna merila pa so veljala tam?????<br ...prikaži večr />Lopovi, čimprej na cesto in batinat vsak dan za zajtrk, kosilo in večerjo.