Slovenija
69 ogledov

Jaklič z Oblakom v solastništvu srbskega radia

Jaklič Dejan Mijović
Sporni direktor ljubljanskih lekarn je postal solastnik srbskega radia Index. Največji solastnik tega radia pa je že od prej Leo Oblak, ki ima sicer pod kontrolo več slovenskih komercialnih postaj.

Radio Index naj bi bil po novem v polovični lasti Marka Jakliča, ki je po pisanju časnika Finance delež kupil skupaj s prvim možem Vzajemne Francem Henigmanom. Za lastništvo naj bi odštela 200 tisoč evrov. Po preverjanju časnika Jaklič teh informacij ni komentiral, a niti ne zanikal.

V igri pa je tudi vodja mreže Infonet Leo Oblak, ki obvladuje svoj delež v beograjskem radiu. Oblak naj bi Jakliča želel prepričati, da prevzame vodenje radia Index. Kot ga navajajo Finance, verjame, da bo v to prej ali slej privolil.

1. Leo Oblak. Predsednik uprave največje mreže radijskih postaj pri nas Infonet  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Za slovenske direktorje očitno zanimiv radio v Srbiji naj bi imel po podatkih časnika Finance 400 tisoč evrov dolga.

Jaklič skrivnosten

Kljub vsem spornim okoliščinam ponovno potrjeni direktor Lekarn Ljubljana naj bi se v posel spustil ločeno od vodenja slovenskega mestnega podjetja. Prav tako naj z dogajanjem ne bi imela nič skupnega sama zavarovalnica Vzajemna. Finance pa namigujejo, da naj bi bilo vse skupaj povezano z možnostjo Jakličevega umika iz Slovenije, če ne bi mogel več voditi ljubljanskih lekarn.

Preko ciprskih podjetij

Jaklič je sicer s Henigmanom nakup deleža v radiu izvedel preko novoustanovljenega srbskega podjetja FIM radio, ki ima v popolni lasti podjetje Media ton, Oblak pa svoj delež v beograjski medijski hiši obvladuje preko ciprskega podjetja SWF Investments, podatke povzemajo Finance.

Komentarjev 2
  • mike2 13:53 02.februar 2012.

    Če se ozremo nazaj in se spomnimo vseh njegovih "uspehov" v službah, katere je menjaval kot po tekočem traku, ni nič neverjetnega da se bo "znašel" tudi kot solastnik beograjskega Radia Indeks. Takšni kot je Jaklič v tem kapitalizmu zlahka ...prikaži veča ne propadejo. Ima pa debelo kožo in dobro zaledje! Morda pa ima Jaklič slične "ideje" kot jih je pred časom imel J. Podobnik z svojimi piščanci v Srbiji? Pol se pa čudimo kašno spoštovanje uživamo v tujini, zahvaljujoč takšnim "strokovnjakom".

  • rogg 10:19 02.februar 2012.

    Politika ga je raztrgala, tako je pri nas....