Slovenija
30 ogledov

Jaklič zaslužil več kot Janković

lekarna ljubljana Saša Despot
Največjo plačo med javnimi funkcionarji ljubljanske mestne občine ima direktor Lekarne Ljubljana Marko Jaklič. Župan Janković na drugem mestu.

Po podatkih Ajpesa je Marko Jaklič, ki ga bo na direktorskem stolčku Lekarne Ljubljana marca zamenjal Marjan Sedej, na vrhu najbolje plačanih javnih funkcionarjev ljubljanske mestne občine, poroča spletno Delo. Oktobra lani je prejel 4918 evrov bruto, kar ga postavlja na 92. mesto med najbolje plačanimi funkcionarji v državi. Njegova oktobrska plača je bila sicer za 253 evrov nižja kot avgusta 2011.

Na drugem mestu med občinskimi funkcionarji in na 120. med državnimi je župan Zoran Janković. Njegova oktobrska plača je znašala 4735 evrov bruto, dobro leto prej pa je bila višja za 117 evrov.

V ljubljanski občini ima drugo najvišjo plačo direktor mestne uprave, oktobra je bil to še Vasja Butina, njegova plača je znašala 4298 evrov. Butino je zamenjala Jožka Hegler, do nedavnega direktorica Javnega stanovanjskega sklada MOL. Na magistratu si tretjo najvišjo plačo delita podžupana, ki funkcijo opravljata poklicno, in sicer Tjaša Ficko in Aleš Čerin. Vsak zasluži 3362 evrov, še piše Delo.

Türk prejel več kot Janša

Za primerjavno - nekdanji predsednik države Danilo Türk je oktobra zaslužil 6036 evrov bruto (avgusta 2011 je bila njegova plača 6336 evrov), predsednik državnega zbora Gregor Virant je oktobra prejel 5741 evrov, poslanska plača pa je znašala 4210 evrov. Predsednik vlade Janez Janša zasluži 5956 evrov na mesec.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 15:24 01.april 2013.

    Kolk je zaslužil šele z izsiljevanji za podkupnino , če si so posamezne nefarmacevtske hiše , želele prostor za svoje izdelke na policah. Pota denarja so bila takšna , da je on iz svoje privatne firme izstavljal račune za svetovanje, ...prikaži več v resnici je šlo pa za zgotraj opisano !

  • dragec 20:57 18.januar 2013.

    In zdaj mi povejte, kako je lahko tako bogata oseba, ki na MOL u zasluži 2600 EUR neto džeparca.

  • Aspetiamo 17:54 18.januar 2013.

    Zanimivo je razmerje med poslancem in "prvimi tremi v državi". Se mi zdi, da ima vsaj predsednik vlade - pa ni pomembno kateri je - precej več dela in skrbi, kot navadni poslanci, plača pa ni ravno veliko višja, še ...prikaži več zlasti, če se zavedamo, da od večjih plač tudi država več pobere. Zanimivo bi bilo videti neto zneske, ki bi povedali več.