Slovenija
18 ogledov

Jakliča naj bi zamenjal Sedej

Lekarna Ljubljana za prostore za dežurno lekarno zdaj plačuje okoli 30 tisoč evr Žurnal24 main
Po odhodu Marka Jakliča z mesta direktorja Lekarne Ljubljana naj bi na njegovo mesto stopil Marjan Sedej.

Dosedanjega direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča naj bi nasledil Marjan Sedej, poroča današnji Dnevnik. Predsednik sveta Lekarne Ljubljana Sašo Rink navedb ni želel komentirati, saj ni seznanjen s tem, ali so bili kandidati seznanjeni z izbiro. Pojasnil je le, da bo ljubljanski mestni svet imenovanje predvidoma obravnaval na decembrske seji.

Na razpis za direktorja Lekarne Ljubljana je prispelo 14 prijav, od tega sta dve prispeli prepozno in sta bili izločeni, je konec novembra povedal Rink.

Novi direktor bo imenovan za dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Prijavljeni kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni v roku 30 dni od objave razpisa. Novi direktor, ki ga sicer imenuje svet zavoda, pa bo moral dobiti tudi soglasje ljubljanske občine kot ustanovitelja.

Kot piše Dnevnik, Sedej s tem verjetno ne bo imel težav. Sedej je bil namreč član uprave Mercatorja, ko je upravo še vodil zdajšnji ljubljanski župan Zoran Janković. Poleg tega pa ima Sedej solastniški delež v podjetju KLM Naložbe, v katerem je večinski lastnik Janković, solastnika pa sta še ljubljanski podžupan Aleš Čerin in ljubljanska svetnica Jadranka Dakič.

Sedanji direktor Jaklič v prihodnjem letu odhaja z zavoda, z njim pa odhaja tudi njegova vodstvena ekipa.

Komentarjev 1
  • dragec 09:07 12.december 2012.

    Ma sami lopovi bre!