Slovenija
31 ogledov

Jakliču bodo rušili 15. maja

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Marko Jaklič ima čas, da odstrani svojo kmetijo, drugače mu jo bodo odstranili 15. maja. Ostale mu bodo le še tri škarpe.

"Inšpekcijski zavezanec Jaklič Marko mora v roku 60 dni po prejemu te odločbe na svoje stroške odstraniti objekte ter vzpostaviti prejšnje stanje. V primeru neizpolnitve odrejene obveznosti se bo začel postopek izvršbe," je po poročanju Financ zapisano v novi odločbi ministrstva za infrastrukturo in prostor (MIP) v sagi o Jakličevi kmetiji.

Ministrstvo je spet potrdilo, da gradbeno dovoljenje za objekte nad Polhovim Gradcem ni bilo pridobljeno ter da gre za nelegalno gradnjo, za katero se izreče inšpekcijski ukrep.

Pomagali niso niti Jakličevi ugovori in posnetki iz zraka iz let 2000 in 2006; po njihovem je nedvoumno, da na enem posnetku objekt je, na drugem pa ga ni, torej gre "za novozgrajene objekte".

Prepovedali so mu tudi uporabo objektov in priključitev na vodovod, kanalizacijo in elektriko, vpise in spremembe v zemljiški knjigi in katastru ter promet z objekti ali zemljiščem.

Rušili bodo 15. maja

Rok za odstranitev nelegalnih objektov Jakliču poteče 15. maja. Če objektov ne bo odstranil sam, mu grozi rušenje. Vse, kar mu bo od njegove kmetije ostalo, bodo tri škarpe kot enostavni objekti.

Vendar se poraja vprašanje, ali se bo to res zgodilo po sedmih letih, odkar trajajo postopki. Jaklič namreč po pisanju Financ spet napoveduje tožbo na upravno sodišče, zahteval bo tudi začasno odredbo za ustavitev odločbe MIP oziroma izvršbe.

Komentarjev 7
  • vanč 12:48 19.september 2012.

    Novinarji Žurnala,koga imate za idiota,mene že ne ,sami pa si prisodite.To je tako kot nekdaj stare babe --bla,bla,bla,

  • svatne 17:20 15.julij 2012.

    Ja, tako grdobijo, ki zaboli od fovšije, ko jo pogledaš, je nujno porušiti. Važno je, da ostanejo barakarije in kupi svinjarije v mestu.

  • širhakl 23:09 26.marec 2012.

    Ja,katerega leta?Nič ne piše.Maja u Jesen al pa ob Svetem Nikoli.He,he.Slovinija.