Slovenija
17 ogledov

Jakliču so na domačiji odklopili elektriko

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Črnogradnja. Inšpektorica bo morda že ta teden obiskala Jakliča in določila dan prisilne izvršbe.

V petek popoldne so delavci nadzorništva Vrhnika odklopili elektriko v na črno zgrajeni hiši Marka Jakliča, direktorja Lekarne Ljubljana, v Selu nad Polhovim Gradcem, so povedali v Elektru Ljubljana. To je z odločbo zahteval Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor (Irsop), saj je odklop pogoj, da se objekti varno porušijo. Jaklič namreč tega ni storil sam – rok se mu je iztekel prejšnji teden.

Inšpektorica, ki vodi postopek, bo morda že ta teden opravila kontrolni ogled na terenu ter določila dan prisilne izvršbe in izvajalca del. Irsop bo nato moral založiti denar za rušenje, ki ga bo potem izterjal od Jakliča. Težava lahko nastane, ker bodo rušenje, odvoz in deponiranje gradbenih odpadkov ter začasno skladiščenje Jakličevih premičnin zelo dragi, saj bodo po oceni stali več deset tisoč evrov.

Ob tem je Jaklič prepričan, da je odločba Irsopa nezakonita in da gre za "linč brez pravnih osnov", kar bo, kot pravi, dokazal na sodišču, doma ali v tujini.

Komentarjev 4
  • Avatar Zala
    Zala 23:24 05.december 2011.

    Za Jakliča bi bilo bolje, da ZJ ne bi bil zmagovalec volitev. Tako pa ugaša njegova zvezda repatica. Jakliča bodo potihoma pospravili in verjetno tudi ne bo več dolgo direktor Lekarn.ZJ, da se odkupi za neumnosti svojih sinov, ...prikaži več bo gladko žrtvoval Jakliča. Črnograditelj, plagiator pač ne more biti verodostojen direktor Podjetja v državni lasti.

  • Maya Velkavrh 11:22 05.december 2011.

    Če bo pravosodni ministe iz vrst liste viranta me ne skrbi!

  • wester62 08:00 05.december 2011.

    ne bodo. vzeli mu bodo.